Vooral doorgaan

Op 1 december was ik al weer drie jaar burgemeester van Gemert-Bakel. Drie jaar waarin ik veel mensen heb ontmoet en veel evenementen heb mogen mee beleven. Zoals u wellicht weet, is de benoemingstermijn van een burgemeester zes jaar. Ik zit dus op de helft van mijn eerste termijn. Daarom heb ik inmiddels een gesprek gehad met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad alsook met de Commissaris van de Koning. Ik heb aangegeven dat ik het zeer naar mijn zin heb in onze gemeente en uitzie naar de komende drie jaar.

Sinds ik in Gemert-Bakel werk zien we onze gemeente ook steeds een beetje mooier worden. Zo was ik bij de opening van het nieuwe pand van de Van Dijk Groep aan de Industrieweg. Mooi om te zien dat een familiebedrijf met diepgewortelde ‘roots’ in Gemert ook flink investeert. De entree vanuit Elsendorp is echt mooi geworden. Ik heb begrepen dat het goed gaat met het bedrijf. Net als met Kingspan Unidek, waar we als college een werkbezoek hebben gebracht. Ook hier is flink geïnvesteerd in nieuwe machines en een nieuwe hal. De kleuren groen-wit maken langzaam plaats voor de bedrijfskleuren van Kingspan en hiermee worden ook de hallen weer wat fraaier.

Het zijn drukke tijden in de agenda zo naar het einde van het jaar, maar ook gezellige tijden. Zo was ik uitgenodigd bij de Wereldkeuken. Een initiatief van vooral dames uit Gemert die samen met vrouwen van buiten Nederland het plan hebben opgevat om eens per maand eten te serveren uit hun thuisland. Verrassende smaken en eens iets anders. U staat er versteld van hoeveel verschillende nationaliteiten in Gemert-Bakel hun thuis hebben gevonden. Tijdens het bezoek van de ambassadeur van Tanzania hadden we ook onze enige inwoonster uit Tanzania uitgenodigd. Ook zij had lekkernijen klaargemaakt. Het was eervol om de ambassadeur in ons gemeentehuis te mogen ontvangen. Aanleiding was het initiatief van Pieter Staadegaard die van Tanzaniaanse koffiebonen zijn koffie maakt en verkoopt bij Usawa. Daarmee draagt hij ook bij aan een goed doel: de strijd voor acceptatie van albinisme in Afrika en specifiek Tanzania. Het gebeurt niet dagelijks dat een ambassadeur een gemeente bezoekt. Voor mij de eerste keer in drie jaar tijd.

Michiel van Veen
Nurgemeester gemert-Bakel

Foto's:


0