Winter is coming!

Een dikke laag bevroren rijp over hole 8 als ik mijn gordijnen openschuif. Lang leve alle mensen met een winterdepressie, winter is coming. Als ik beneden kom, brandt de haard al. Heerlijk! Eén van de eerste dingen die ik ‘s morgens doe, is Facebook openen. De berichten van het Gemerts Nieuwsblad komen bij mij altijd als eerste in beeld. Als er een tekstballonnetje boven mijn hoofd zou hangen zou daar met grote letters “HUH” in verschenen zijn inclusief tig vraagtekens. Ik lees “Mist met kruitdampen veroorzaakt verkeerschaos in Bakel.” Met een foto erbij van een auto die wel echt heel behoorlijk in de prak zit. Jeeeetje….de jaarlijkse vuurwerkshow in Milheeze heeft de krant gehaald, maar ik kan me voorstellen dat je zo niet het nieuws wilt halen. Voor de toeschouwers moet het een bizarre beleving zijn geweest toen ze weg wilden rijden. Als Stephen King liefhebber moet ik dan aan het boek en de film “The Mist” denken. Een dikke laag mist die over een stadje komt met enge wezens erin die het voorzien hebben op de burgers. Vaak gaan mensen nog even met hun kinderen kijken naar zo’n show, dus dat moet heel akelig zijn geweest.
Zestien jaar geleden was 1 december op een maandag. De dag dat de overdracht was van ons huis op t Ven. De sleutel kregen we al een paar dagen eerder van de oude bewoners en op de zaterdag ervoor werd er druk verhuisd. Om 8.00 uur stonden de hulptroepen bij ons oude huis en om 15.00 uur stond alles op z’n plek. Ik was ook al maanden ervoor begonnen met ruimen en klaarzetten van wat er mee moest. De dag daarna stonden mijn zus en ik de muren van de huiskamer te stomen om ze daarna meteen te texen. Een herinnering die ik bijna vergeten was. Als wij samen iets deden, was er altijd lol en gezelligheid met de radio knetterhard. Zestien jaar later mag ik een beetje as gaan halen van mijn zus. Er staat al een afspraak gepland om haar vingerafdruk in een hartvorm te laten tatoeëren met een beetje as erin. Voor altijd een beetje samen…. Endless. (Foto: MJ Fotografie)

Francis

Foto's:


0