13 januari 2020

BOEKEL – Fatburger bestaat dertig jaar. De bekende coverband gaat dit vieren met hun 30th Anniversary Tour.

Medio 1989 ontstond het idee bij een vijftal muzikanten uit de regio Gemert/Boekel een rockcoverband te beginnen. Niet veel later nam dit al serieuze vormen aan en kreeg het project de naam Fatburger. Begin jaren ’90 vestigde Fatburger al meteen naam in de toen roemruchte rockscene. Met hun covers van veelal ‘auw rockers’ en rockmuziek van Nederlandse bodem waren de heren van Fatburger, samen met hun trouwe aanhang, graag geziene gasten. Het bier stroomde rijkelijk en gegarandeerde altijd een groots muziekfeest.
Een 450-tal optredens in Nederland maar ook ver daarbuiten waren het resultaat en anno 2020 speelt Fatburger nog steeds het dak eraf van vele zalen, cafe’s en festivals met hun verrassende mix van ‘vette alternatieve rockcovers’. Door de jaren heen veranderde de bezetting regelmatig, ook het repertoire onderging regelmatig verversing en er zijn in de 30 jaren vele muzikale hoogstandjes gepasseerd. De hoofdmoot vandaag de dag zijn nog steeds de ‘auw rockers’ en actuele alternatieve rock overgoten met de herkenbare vette Fatburger saus. Van AC/DC naar Pearl Jam en van Black Sabbath naar Royal Blood.
De huidige bezetting bestaat uit; Toon van den Heuvel (zang uit Boekel), Julian van den Berg (gitaar uit Oss), Theun Sterken, (gitaar uit Gemert), Peter Verstegen, (bas uit Langenboom) en Toon van Heesh, (drums uit Mariaheide).
Fatburger pakt in 2020 uit met hun 30th Anniversary Tour en gaat op bezoek bij verschillende mooie plekjes van de afgelopen dertig jaren. Te beginnen op zaterdag 18 januari in café Buitenlust in Landhorst alwaar Fatburger veel goede herinneringen heeft. Het voorprogramma wordt verzorgd door het duo Stick ‘n Picks uit Boekel/Elsendorp. Met drums en gitaar spelen ze een aantal stevige covers in het genre van rock, blues en hardrock.
Café Buitenlust ligt aan de Pioniersstraat 1 in Landhorst. De aanvang is 20.00 uur en de entree is gratis.

Foto's:


0