Boksen in Gemert

GEMERT – December 2019 was een goede boksmaand. Eerst het gevecht tussen Anthony Joshua en Andy Ruiz. Vervolgens twee klappers op 21 december: de partij tussen Rico en Badr en natuurlijk de Gimmerse Gladiatoren waaraan twee leden van de Gemertse Boksclub (GBC) deelnamen.

Na Kerstmaaltijden en de nodige alcoholische versnaperingen met Nieuwjaar zijn de leden van GBC vol goede moed en voornemens de trainingen in het nieuwe jaar weer gestart. De eerste zweetdruppels zijn alweer gevallen en GBC zoekt nieuwe aspirant boksers, die aan hun conditie en zeflverdedigingskwaliteiten willen werken.
Boksen is een sport die super is voor de conditie. Iedereen die flink wat calorieën wil verbranden en tegelijkertijd leren hoe hij of zij zichzelf kan verdedigen, kan eens bij GBC gaan kijken. Elke les wordt aan uithoudingsvermogen, krachtopbouw, bokstechnieken en tactiek gewerkt.
GBC bestaat al sinds 1960. De leden trainen twee keer in de week. En nee, de eerste keer wordt iemand echt niet afgeslagen (en daarna ook niet). Eerst worden de technieken aangeleer, zowel aanvallend als verdedigend, daarna mag er pas gespard worden. Dat sparren wordt gecontroleerd gedaan, de meeste leden moeten de dag erop gewoon naar school of naar het werk.
De leden zijn veelal recreatieve boksers. Er is een erg gevarieerde groep: zowel dames als heren zijn lid, qua leeftijd uiteenlopend van tieners tot 65+ senioren. Voor de prijs hoeft niemand het te laten: de maandelijkse contributie bedraagt slechts € 10,- voor twee keer trainen in de week. De trainingstijden zijn op maandag- en donderdagvond van 19.00 tot 20.00 uur in de sporthal aan de Drossard de la Courtstraat in Gemert. Iedereen is welkom eens een kijkje te nemen of een keer mee te trainen. Meer informatie staat op www.gemertseboksclub.nl of www.facebook.com/GBCGemertseBoksclub.

Foto's:


0