De Korfrakkers wint in laatste seconden

ERP – Op zondag 12 januari stond voor de Korfrakkers de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. En het was meteen een hele belangrijke wedstrijd van de Erpsen tegen Stormvogels uit Luyksgestel. Beide teams hebben de punten hard nodig.

De wedstrijd begon meteen goed voor De Korfrakkers met een doelpunt in de eerste minuut. Na dit doelpunt waren de teams de volgende twintig minuten erg aan elkaar gewaagd. Er werd door beide teams gescoord waardoor de stand gelijk op liep. Vanaf de twintigste minuut kon De Korfrakkers een gaatje slaan en uitlopen naar 11-7 bij rust.
Tijdens de rust heerste er een erg goed gevoel in de kleedkamer van De Korfrakkers. Ook was er het besef dat de tweede helft zeker zo goed moest zijn als de eerste omdat Stormvogels ook zou blijven gaan voor de winst. De Korfrakkers kon uitlopen naar 13-8 maar daarna begonnen de dames van Stormvogels aan een inhaalrace. Ze wisten door onder andere twee strafworpen op een 13-15 voorsprong te komen. De laatste minuten van de wedstrijd lagen de beslissingen van de scheidsrechter bij strafworpen. Het werd enorm spannend. Van een 14-16 achterstand ging De Korfrakkers terug naar een 18-16 voorsprong. Wederom volgden er twee strafworpen voor Stormvogels waardoor het weer gelijk werd. Een hele spannende slotfase kwam er aan waarin het met nog één minuut te spelen 19-18 werd in het voordeel van De Korfrakkers. Vervolgens kwam Stormvogels met een strafworp terug op 19-19, maar in de laatste seconden scoorde Janine van Wanrooij voor met een ver afstandsschot het winnende punt van deze spannende wedstrijd. Heel hard werk aan de kant van De Korfrakkers werd beloond met een 20-19 overwinning. In de competitie steeg De Korfrakkers daardoor naar de derde plek.
Volgende week volgt wederom een belangrijke wedstrijd tegen Be Quick. Deze wedstrijd wordt om 15.10 uur gespeeld in Geffen.

Foto's:


0