Digicafé over digitale nalatenschap

GEMERT – DigiPunt Gemert en Bibliotheek De Lage Beemden organiseren in samenwerking met dhr. Wim Nijdam van SeniorWeb Nuenen het eerste Digicafé van 2020. Het onderwerp van dit Digicafé is digitale nalatenschap.

Het Digicafé vindt plaats op dinsdag 21 januari 2020 van 9.30 tot 11.30 uur bij het Digipunt, Bibliotheek Gemert, St. Annastraat 60. De toegang is 3 euro en dit is inclusief kopje koffie of thee. Kaartjes zijn te koop via www.bibliotheeklagebeemden.nl.
Tegenwoordig is er steeds meer over onszelf en ons leven terug te vinden op internet. Bijna iedereen heeft een e-mailadres, bewaart foto’s online en zit op een sociaal netwerk zoals Facebook. Op het moment dat iemand komt te overlijden blijven al deze gegevens en bestanden op het internet staan.
Tijdens dit eerste Digicafé gaat Wim Nijdam in op een aantal vragen rondom digitale nalatenschap. Wat laat je eigenlijk allemaal achter? Hoe kunnen nabestaanden bij belangrijke gegevens komen? Wat moet ik vooraf regelen? Wat kunnen nabestaanden achteraf doen?
Wim Nijdam is voorzitter van SeniorWeb Nuenen. Wim heeft diverse cursussen gegeven, onder andere in fotobewerking en videomontage en is nu naast wat digitale presentaties voornamelijk organisatorisch bezig.