Diplomazwemmen Gemertse Watervrienden

GEMERT – Op zondag 26 januari is er onder grote belangstelling van ouders, grootouders en familie bij de Gemertse Watervrienden weer het ABC-zwemexamen afgenomen. Ditmaal waren er 31 A-kandidaten, 15 B-kandidaten en 23 C-kandidaten. Alle 68 kinderen behaalden uiteindelijk het felbegeerde diploma.

Om 13.00 uur werd er gestart met de grote groep van kandidaten voor het A-examen. Maar liefst 31 kandidaten waren klaar om te laten zien dat ze het diploma waardig waren. Het examen hebben we ook deze keer volgens de nieuwe methode afgenomen in circuit-vorm. Iedereen deed extra goed zijn best en liet zien dat het oefenen niet voor niets was geweest. Om 14.00 uur waren de 15 B-kandidaten aan de beurt om te laten zien dat ook zij alle onderdelen beheersten. Bij B moet er weer meer techniek en conditie worden getoond aan de beoordelaars. Na het afleggen van alle proeven met als laatste het onderdeel gezamenlijk watertrappen, kreeg ook deze groep het verlossende antwoord en waren alle kandidaten geslaagd voor het examen. Als laatste groep zijn altijd de kandidaten voor het C-diploma aan de beurt en zij mochten om 15.00 laten zien dat ze echt ‘zwemveilig’ waren. Alle onderdelen van het diploma werden door de kandidaten dan ook goed uitgevoerd.
Voor de vereniging was het extra spannend omdat er een gedelegeerde van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) de heer R. Giers aanwezig was om de gehele gang van zaken rondom het C diploma zwemmen te beoordelen. Enkele kleine aandachtspuntjes werden er uitgesproken, die de Watervrienden zich natuurlijk ter harte nemen. De organisatie kon dan ook uiteindelijk opgelucht adem halen. Nadat er overeenstemming was met de eindverantwoordelijke (gelicentieerd examinator) was de conclusie dat ook alle C kandidaten waren geslaagd. Het team van de Gemertse Watervrienden kan terugkijken op een druk, maar zeker goed verlopen examen.

Geslaagden: Diploma A: Jesi Al Zanghary, Gijs van den Boom, Izzy van Bragt, Ninke Clignet, Jolie van Dongen, Lamiaa Fanous, Jesslyn Ferket, Jorn Fleuren, Ruben van Gelderen, Johannes Haptay, Melle van der Horst, Jonathan Imenga, Joachim Imenga, Stijn Jonkers, Tijn Kanters, Pleun van der Kemp, Aleid van der Kolk, Dicle Malgaz, Zagroz Malgaz, Lieke Martens, Ahmad Mostafa, Mohammed Mostafa, Anna Opsteen, Fien Opsteen, Julio Rovers, Noortje Verschuren, Thomas Vos, Xiaoling Xu, Xiaojun Xu, Juuli Zandvliet, Viënna Zwinkels.
Diploma B: Lara Bexkens, Teun Bouw, Jurre Clignett, Diego De Almeida Moreira, Dietz Hendriks, Ali Houria, Thijs Joosten, Teun Martens, Lindy Raaijmakers, Liam School, Sander Stanlos, Björn Veltrop, Alex Verheijen, Hannah Vos, Hasan Zaza.
Diploma C: Rugiatu Barry, Sem Beekmans, Lyn Bevers, Fem Bevers, Yadira van der Burgt, Farah van Dongen, Sven van Doorn, Tobias de Groot, Omar Hamcho, Yazan Hamcho, Vajèn Hendriks, Sham Hussein, Mahmoud Hussin, Farbod Kamyab, Ise Kuijpers, Sanne van Loon, Vince Megens, Marle Proenings, Teijer Scheepers, Maria Stanlos, Rianne Veltrop, Bregje Westenberg, Karym Zaher.

De geslaagden voor Diploma C.

Foto's:


0