Filmvertoning Eddie van de Pol

HELMOND – In het eerste weekend van januari was het filmportret ‘Grensgeval apart’, over de enorm geliefde Helmondse judoka, trainer en sportschoolhouder Eddie van de Pol, te bekijken in het Annatheater te Helmond. Vanwege de grote animo is er zaterdag 25 januari om 19.30 uur een extra filmvertoning gepland, waarvoor nog beperkt kaartjes verkrijgbaar zijn.

In het anderhalf uur durend filmportret wordt teruggekeken op het leven van de charismatische en markante judoman: hoe groeide Eddie op in Helmond, hoe verliep zijn eigen topsport carrière, wat betekende het onregelmatige leven met het vele reizen voor zijn gezin, hoe werd Eddie sportleraar op de Levensschool en wat maakt hem nu zo speciaal als trainer? Een portret met veel gelach en een enkele traan. In de film komen tevens Peter van de Kerkhof en Gerard van Deurzen voorbij. Gerard van Deurzen uit Elsendorp was Eddie’s eerste Nederlandse judokampioen, die hij als coach mocht begeleiden. Peter van de Kerkhof gaf jarenlang les voor sportschool van de Pol, onder andere op de locaties Beek en Donk en Mierlo-Hout.
Kaartjes voor de extra voorstelling kosten € 5,- en zijn te bestellen via www.annatheater.nl, waar tevens een trailer van de film te bekijken is. Na 25 januari is de film verkrijgbaar op dvd of usb, voor meer informatie hierover kan gemaild worden naar info@vitazinbeweging.nl.

Gerard van Deurzen (rechts) uit Elsendorp in actie tijdens een judo training.

Foto's:


0