Gemert ontvangt sterk OFC

GEMERT – Gemert speelt komende zondag voor eigen publiek tegen de nummer twee van de ranglijst, OFC uit Oostzaan. Slagen de zwartwitten erin om na twee uitnederlagen de punten in eigen huis te houden?

Gemert zag door de nederlaag van afgelopen zondag tegen Groene Ster (2-0) Dongen en HSC’21 langszij komen en zakte op basis van het doelsaldo naar de vijfde plaats op de ranglijst. Nog steeds een keurige klassering voor de ploeg van Reinald Boeren. De verschillen in de derde divisie zijn ontzettend klein, dus een nederlaag of overwinning kan op een zondagavond al snel een paar posities schelen.
De tegenstander van zondag, het in 1932 opgerichte OFC uit Oostzaan, timmert de laatste jaren driftig aan de weg in de derde divisie. De Noord-Hollanders waren vorig seizoen dichtbij promotie naar de tweede divisie. De ploeg eindigde in de reguliere competitie als derde en werd in de play-offs de voet dwars gezet door de zaterdagamateurs van ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht.
Voor aanvang van dit seizoen golden de geelzwarten dan ook als een voorname favoriet voor de titel. Op iets meer dan de helft van competitie is de achterstand op koploper O.S.S.’20 echter al opgelopen tot 11 punten en lijkt ook dit jaar een plek in de nacompetitie het hoogst haalbare voor OFC.
De club uit Oostzaan heeft een turbulente periode achter de rug, waarbij de leiding in de clinch lag met het gemeentebestuur. De burgemeester besloot half januari om veiligheidsredenen om het sportpark te sluiten, maar werd teruggefloten door de rechter. Voorlopig wordt er dus gewoon gevoetbald op de accommodatie in het dorp aan de noordkant van Amsterdam.
Voor Gemert is het zaak om de rug te rechten na de verloren duels tegen O.S.S. en Groene Ster. Het was de eerste keer dit seizoen dat de zwarwitten twee keer op rij verloren. Het is daaarom nteressant om te zien hoe de ploeg hiermee omgaat. Voor eigen publiek heeft de zwartwitte equipe echter een mooie status opgebouwd, zodat geen enkele opponent met een gerust hart naar Gemert komt. OFC zal niettemin tot de tanden toe bewapend zijn na de onverwachte 3-1 nederlaag afgelopen zondag bij Westlandia.
De wedstrijd op sportpark Molenbroek begint om 14 uur. Na afloop is in de kantine de eredivisiewedstrijd Ajax-PSV te zien op de schermen.

Joost Habraken in actie. (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


V