Gemert op bezoek bij koploper

GEMERT – Gemert 1 staat voor een serie zware wedstrijden. De ploeg van Reinald Boeren heeft nu twee uitwedstrijden voor de boeg, tegen koploper O.S.S.’20 en Groene Ster, gevolgd door de thuiswedstrijd tegen OFC, de huidige nummer twee van de ranglijst.

Maar eerst dus komende zondag het bezoek aan de waarschijnlijke nieuwe kampioen van de derde divisie. Immers, O.S.S. (dat staat voor Oefening Staalt Spieren) koestert halverwege het seizoen een voorsprong van tien punten. De ploeg van Bertran Kreekels – vader van Gemert-speler Reva – won twaalf keer, speelde vier keer gelijk, maar verloor in zestien duels nog geen enkele keer.
Daar ligt dus een mooie uitdaging voor de zwartwitten, die zelf inmiddels op een derde plek staan, op 12 punten van de Ossenaren. Thuis verloor Gemert in de seizoensouverture met 2-4 van O.S.S, na twee keer op voorsprong te zijn gekomen. Het is de enige nederlaag die Gemert op eigen veld leed tot dusverre.
De confrontatie tussen O.S.S.’20 en Gemert is ook een ontmoeting van de twee meestscorende spitsen van de derde divisie. De Osse spits Jos Peltzer voert de lijst aan met dertien treffers, Thijs van Pol heeft er alweer twaalf achter zijn naam staan.
Zo wordt het in meerdere opzichten een interessante confrontatie, komende zondag op sportpark De Rusheuvel in Oss. Slaagt Gemert erin om de koploper pijn te doen? Om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Foto's:


0