Handel laat steken vallen

HANDEL – Voor de laatste wedstrijd uit de eerste ronde, mocht Handel op bezoek in Den Dungen. Bij afwezigheid van een vijftal potentiële basisspelers, moest trainer Tom Jacobs de nodige creativiteit aanwenden om het sterkst mogelijke team het kunstgras op te sturen. Op hoop van zegen.

Helaas, al in de allereerste minuut liepen de blauwhemden tegen een zeperd op. De thuisploeg profiteerde optimaal van de twijfel die ontstond toen twee spelers op de rand van het zestienmetergebied met de hoofden tegen elkaar knotsten. Scheidsrechter Nouamani liet doorspelen en Jens van Grinsven prikte raak: 1-0. Die vroege achterstand was een lelijke streep door Handels goede intenties. Van zeker veertig meter probeerde Geert van den Bosch de achterstand ongedaan te maken. Met de vuisten slaagde de keeper er in de kogel onder de lat uit te boksen. Na een fraaie actie van Ruud Konter over rechts, kwam Rob Manders enkele centimeters te kort en even later vuurde Thijs Fonken recht op de doelman. Bij tegenstoten oogde de Handelse defensie kwetsbaar. Binnen het kwartier had Jeffrey Sterks de 2-0 op de slof, maar zijn knappe volley zeilde rakelings over. Amper twee minuten later was wel raak. Diezelfde Sterks ontsnapte veel te makkelijk op links en maakte het karwei vakkundig af: 2-0. De ijverige Ruud Konter deed er alles aan om de blauwhemden terug in het zadel te helpen, maar ook zijn pogingen strandden keer op keer.
Na ruim een half uur glipte Den Dungen-spits Davey de Veer op snelheid simpel tussen twee Handelse verdedigers door. Alleen voor keeper Niels van Hooff punterde hij, tot opluchting van de Handelse supporters, de bal op de lat.
Handel stond voor een zware klus de tweede helft. Den Dungen oogde frisser. Van afstand werd Niels van Hooff op de proef gesteld en in de hachelijke situatie na de toegekende corner werd de bal net op tijd van de lijn gerost. Wat de blauwhemden op de mat legden was vaak te voorspelbaar en te statisch. Toch leek Thijs Fonken na een uur spelen op weg naar de aansluitingstreffer. Na een voortreffelijke onderschepping en een actie over links, liet hij een fraaie kromme poeier los die in de verre kruising leek te landen. Het scheelde centimeters. Op aangeven van respectievelijk Koen Fonken en Geert van den Bosch zorgden ook Rob Manders en Ruud Konter nog voor enige dreiging, maar zelfs een aansluitingstreffer was Handel niet gegund.
Door overwinningen van enkele ploegen in de staart, kruipt het onderin de ranglijst allemaal naar elkaar toe. Handel zal aan de bak moeten de tweede helft van de competitie. Aanstaande zondag komt medekoploper RKPVV op bezoek. Hoe mooi zou het zijn als Handel dan voor een stuntje kan zorgen. Aanvang op D’n Eikenwal: 14:30 uur.

Gijs Roijakkers verdedigt uit. (archieffoto)

Foto's:


0