Lokale traditie steeds beter bezocht

DE RIPS – Waar de Stippelberg bekend staat om haar rust en ruimte, wordt het één keer per jaar altijd gezellig druk. Dat is tijdens het ‘Warm welkom’ waar honderden bezoekers op af komen.

Natuurmonumenten-boswachter Bart van der Aa: “We hebben rond de 650 mensen mogen verwelkomen die na een korte of lange wandeling (genoten van eigen gemaakte snert van Gerard van De Viersprong en warme chocolademelk vanuit de ketel, hangend boven het vuur. Dat het goed smaakte, laat de ruim 100 liter snert en 35 liter chocolademelk zien!”

Bijna tien jaar traditie

Mensen wensten elkaar gelukkig nieuwjaar in het prachtige natuurgebied Stippelberg, wat na bijna 10 jaar een ware traditie mag worden genoemd voor De Rips en omgeving. Voor de kinderen waren er kleurplaten en spelletjes en ze konden heerlijk ravotten bij een nabijgelegen watertje. Ook konden mensen een gokje wagen door te raden hoeveel dennenappels de boswachters van Natuurmonumenten in een mand gedaan hadden. Uiteindelijk hebben bijna 100 mensen een gokje gewaagd. Het precieze aantal was 424 stuks. Diegene die het er dichtste bij zat was Martine Klaus uit Bakel. Zij ontving de prijs, een tapasbon aangeboden door Natuurmonumenten. Boswachter Bart: “Uiteraard zeggen we graag tot volgend jaar. Maar ik raad mensen vooral aan om vaker naar de Stippelberg te komen. Op de minder drukke dagen heb je namelijk grote kans om de vaste bewoners te zien, zoals de ree, raaf en verschillende spechtensoorten!”

Foto's:


0