MKV pakt 1e winst 2020

MILHEEZE – Zondagmorgen vertrokken de dames van MKV 1 vol goede moed naar Haaren om te spelen tegen Tovido. Het doel was om 2020 met een knal te beginnen en de punten mee naar Milheeze te nemen.

Met een aangepaste opstelling, waarin alle speelsters speelkans kregen en er een nieuwe tactiek werd uitgeprobeerd, begon de wedstrijd. Het eerste kwartier gingen de scores gelijk op, waardoor het toen 3-3 stond. Vanaf dat moment bleef MKV veel kansen creëren, maar was de afwerking minder. Hier wist Tovido gebruik van te maken, waardoor het in de rust 6-5 voor stond.
De Milheezer dames bespraken in de rust dat het niet nodig was om punten te laten liggen, aangezien zij zichzelf de beter spelende ploeg vonden, alleen kwam het er nog niet uit.
Na vijf minuten spelen in de tweede helft stond MKV nog met twee doelpunten achter, maar toen kwam Tara Willems in het speelveld en zij schoot meteen haar eerste doelpoging raak, waardoor er een ommeslag kwam. Vanaf dat moment voerde MKV de boventoon waardoor er goal na goal aan de kant van MKV kwam. Door zeven goals achter elkaar te maken, werd er uiteindelijk gewonnen met 9-14.
Volgende week speelt MKV 1 om 12.15 uur tegen een van de kanshebbers op de titel, DAW Schaijk 1, in Schaijk.
Zaterdag 11 januari speelde MKV B1 tegen Be Quick B3. Dit zou een spannende wedstrijd moeten worden. MKV begon goed met de openingsbal van Guusje Bargmann. Het werd meteen 1-0. Na nog een paar mooie goals kon ook Be Quick een mooi kansje maken en werd het 3-1. Wederom werd er goed gescoord door MKV en het werd voor de rust 7-2. Na de rust waren er vele mooie kansen en de eindstand werd 11-3 het voordeel van MKV.
Afgelopen zaterdag speelden ook de meiden van MKV D1 de eerste wedstrijd van 2020. Niet zo ver deze keer, want MKV speelde uit in Handel. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het allemaal erg gelijk op. Blauw-wit scoorde als eerste, maar Emma Sleegers wist vanuit een omdraai een afstandsschot te scoren: 1-1. Het bleef lange tijd gelijk, maar Anna van der Sar was degene die Milheeze op voorsprong zette. In de laatste vijf minuten kon Blauw-Wit nog op gelijke hoogte komen. Uiteindelijk deelde MKV de punten en is het 2-2 geworden.
Na de winterstop heeft MKV F1 een super start gemaakt. De meisjes speelden afgelopen zaterdag tegen Arcades F2 en alles ging goed. Het overspelen, letten op de tegenstandsters en de goals. Samen lukte het om deze wedstrijd dik verdiend te winnen met 7-2.

Foto's:


0