Natuur in de winter

HANDEL – Op woensdag 22 januari van 14.00 tot 16.15 uur gaan de kinderen van de Kleine Jeugdnatuurgroep van de Specht op een speelse manier kijken wat de winter allemaal voor gevolgen heeft voor de natuur en de dieren die daar in leven.

Het is bijvoorbeeld heel goed te zien hoe verschillende bomen groeien nu er geen blad aan zit. De grillige vormen van de takken zijn eigenlijk heel mooi en vaak een inspiratie voor kunstenaars. Is aan die vormen te zien wat voor een boom het is en of de boom gezond is? De leden van de Kleine Jeugdnatuurgroep zullen het allemaal zien. Maar ook wat doen dieren in de winter? Zijn ze vertrokken naar een warm land, slapen ze lekker in een holletje onder de grond, zijn ze wakker en hebben ze het moeilijk met het zoeken naar eten, vliegen ze op en neer met de vorstgrens of hebben ze een andere warmere vacht als in de zomer. Ieder dier heeft wel zijn eigen specifieke dingen in de winter, ook dat zal te horen en te zien zijn. Maar ook de eigen zintuigen worden getest; kan blind gevoeld worden wat voor dingen uit de natuur in de handen liggen? Kortom het wordt weer een leuke leerzame middag. De kinderen dienen er wel voor te zorgen dat ze een warme jas en goede schoenen of laarsjes aan hebben.

Foto's:


0