Raadsmeerderheid voor Masterplan Kasteel van Gemert

GEMERT-BAKEL – Een raadsmeerderheid is akkoord met het Masterplan Kasteel van Gemert. Coalitiepartijen CDA en Dorpspartij stemden voor, oppositiepartijen Lokale Realisten & D66, Sociaal Gemert-Bakel en VVD stemden tegen.

CDA en Dorpspartij verbinden wel een aantal voorwaarden aan de instemming. Zo moet het (ondergrondse) theater uit het Masterplan in afwachting van een onderzoek naar één cultuurhuis in het centrum. Ook mag de projectontwikkelaar  in de ommuurde tuin maximaal 60 tijdelijke parkeerplaatsen voor fase 1 en 100 permanente in fase 2 en 3 inrichten, zou parkeren zoveel als mogelijk bij de rondweg georganiseerd moeten worden, mogen niet-traditionele woonvormen binnen het kasteelpark niet bij de bomen om het oude voetbalveld , maar wel op het veld zelf gerealiseerd worden en moet verkeer zoveel mogelijk via hoofdontsluitingswegen afgewikkeld worden met als doel een autoluw centrum en geen overbelaste Heilige Geestlaan en Kasteellaan. (Later meer)