SoundSquad gaat voor zware werk

GEMERT – Na twee succesvolle edities van SoundSquad hebben de deelnemers de smaak goed te pakken. De jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar mogen deze keer zelf aangeven wat ze graag zouden willen spelen. De nummerkeuze van de ingeleverde lijstjes met hits, evergreens en ballads liegen er niet om.

Muzikaal gezien schakelde het orkest in de vorige concerten al moeiteloos tussen verschillende muziekstijlen. Ze gingen van sfeervolle ballads als ‘Purple rain’ van Prince en Kyteman’s ‘Sorry’ door naar de up-tempo hits als ‘This is what it feels like’ van Nederlands grootste DJ Armin van Buuren en Kygo’s ‘Stole the show’. Ook deze keer wordt het programma dus divers en liggen er stukken op de lessenaar van Ed Sheeran, Alicia Keys en zelfs de Bohemian Rhapsody van Queen wordt ingestudeerd. Alle partijen worden op maat gemaakt voor het orkest door dirigent Stijn Rutten en de solozang en backing vocals worden met zorg ingestudeerd door KunstLokaal docente Neeltje van Doore.

Bekende muzikale titels dragen natuurlijk bij aan het enthousiasme bij de jongeren, maar volgens saxofoniste Elke Leenders is de groep zelf ook erg gezellig! ‘In het begin kenden we elkaar nauwelijks. Nu we samen al twee toffe shows hebben neergezet, zijn we echt vrienden geworden met dezelfde leuke hobby: muziek maken. Iedereen die instroomt, hoort er ook meteen net zo hard bij’, volgens Elke (20 jaar). Ieder project van SoundSquad heeft een afsluitende show waar naar toe gewerkt word. De repetitieperiode voor de spetterende afsluitende show is langer dan de vorige twee keer. Deze keer hebben de muzikanten niet zeven, maar ongeveer elf maanden de tijd om de muziek fanatiek in te studeren.

Ook in 2020 pakt Soundsquad dus door. Speel je een instrument en heb je zin om muziek te maken in een gezellige groep jongeren? Je kunt nog meedoen! SoundSquad is nog op zoek naar een drummer, strijkers en blazers maar vooral ook het zwaardere werk als trombone/bariton. Om mee te doen wordt er minimaal A-niveau gevraagd, of ervaring op dit level. Ben je tussen 12 en 25 jaar, dan kun je nog steeds aanmelden via de website www.soundsquadgemert.nl. De repetities zijn al begonnen en vinden plaats op vrijdag van 18.30 tot 20.00 in D’n Dorpel (Gemert). Je mag ook een keer vrijblijvend komen kijken. Het afsluitende concert is op 11/12/13 december 2020 en in juni 2020 is er alvast een mini-show in het vooruitzicht. Kosten voor deelname aan dit project zijn 70 euro voor het hele jaar. Sommige plaatsen in het projectorkest zijn enkel of maximaal dubbel bezet. Bij meerdere aanmeldingen op bijvoorbeeld basgitaar, drums, gitaar of toetsen vindt er een kleine selectieronde plaats, die wordt voorgezeten door een vakdocent.
SoundSquad wordt ondersteund door Excelsior Gemert in samenwerking met KunstLokaal. Enthousiastelingen hoeven echter niet ingeschreven te zijn als lid of cursist om deel te nemen aan dit project. SoundSquad is een zelfstandig initiatief en tijdelijk van aard.

SoundSquad zoekt een drummer. (foto: Jorick de Kruif)

Foto's:


0