Taizéviering in Gemert

GEMERT – In het kader van het landelijke evenement Week van Eenheid kunt u deelnemen aan een eerste meditatieve oecumenische viering in de stijl van de kloostergemeenschap van het Franse Taizé. Deze vindt plaats op zaterdagavond 18 januari 19.00 uur in de sfeervol verlichte Sint Jan de Doperkerk te Gemert.  Het thema is Verzoening: een weg naar eenheid. U bent na de viering welkom voor een kopje koffie en we praten even na over het thema. De viering wordt georganiseerd door dominee Ada Rebel (voorganger Protestantse Gemeente Gemert-Boekel te Elsendorp) en pastor Stefan Schevers. De stichter van het oecumenische klooster van Taize verstond de kunst jong en oud te verbinden.  (Roger Schutz: Voorvoeld geluk Ateliers et Presses de Taizé, France, 2005) Vrede begint in onszelf. ‘In Taizé horen we op sommige zomeravonden, onder een hemel vol sterren, de jongeren door onze geopende ramen. We blijven verbaasd dat ze met zovelen komen. Ze zoeken, ze bidden. En wij zeggen tegen onszelf: hun verlangen naar vrede en vertrouwen zijn als die sterren, kleine lichtjes in de nacht.’

 

Foto's:


M