Tuney Thursday met Invitation to the Blues in De Bunker

GEMERT – De Bunker in Gemert kent deze week weer een gevarieerd programma. Op donderdag geeft Invitation to the Blues een Tuney Thursday concert, vrijdag is er een offline Gamenight en zaterdag eren Def Americans Johnny Cash met een sfeervolle Sun Session.

Drie muzikale zwagers vatten het idee op om de liederen van Tom Waits te gaan vertolken. De familie wordt aangevuld met twee extra musici, dat blijkt goed te klikken en zo ontstaat ‘Invitation to the Blues’. In december 2019 werd Tom 70, daarom heeft het optreden naast het bekende rauwe randje ook een gedenkwaardig tintje. Een feestje dat niemand mag missen. Be “in the neighbourhood” “Martha” will be there too. Bezetting: Marc Roosen, zang; Udo Holtappels, piano; Steffen Pauws, contrabas; Mario Graat, Saxofoon; Wim van den Hout, cello. Dit Tuney Thursday concert op donderdag 16 januari begint rond 21.30 uur. Er gaat een fooienpot rond als entree, met een minimaal gevraagde inleg van € 3,50.
Op vrijdag 17 januari kunnen bezoekers van De Bunker lekker offline en samen bordspellen spelen tijdens de Gamenight. Iedereen is welkom, ook mensen die gewoon een babbeltje willen maken met wat vrienden aan de bar. Een eigen spel meenemen kan, maar de Bunker beschikt zelf ook over een klein assortiment. En misschien heeft de gamemaster nog iets in petto. De Bunker is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.
Johnny Cash kwam in de jaren vijftig via zijn broer Roy Cash in contact met zijn eerste bandleden. Het waren twee automonteurs met muzikale ambities, Marshall Grant (contrabas) en Luther Perkins (elektrische gitaar). Johnny zou met hen als zijn begeleidingsband, omgedoopt tot The Tennessee Two, de basis leggen voor zijn typische sound en succes. Het was in die tijd en in die bezetting dat hij zijn eerste hits ‘Cry Cry Cry’, ‘Folsom Prison Blues’ en ‘Walk the Line’ opnam in de Sun Studio van Sam Philips.
De mannen van Def Americans geven met de Sun Sessions een even bijzondere als intieme ode aan deze sound en periode uit de carrière van Cash. Er zullen vooral klassiekers gespeeld worden die verschenen zijn op het Sun Records platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl. Een swingende demonstratie van de ‘boom chicka boom’ sound in zijn meest pure vorm.
De Bunker is zaterdag 18 januari open vanaf 20.00 uur. Kaartjes kosten € 11,00 in de voorverkoop en € 12,50 aan de deur, indien voorhanden.

Verwacht

23 januari: Tinkers Drinkers Dreamers; 6 februari: Nol Havens; 8 februari: Koffiepauze ‘Silent dj’s); 22/23 februari: Carnaval Festival; 21 maart: Black Sabbath Night

Foto's:


0