Verdienstelijk gelijkspel MVC

DE MORTEL – Voor MVC stond er een inhaalduel op het programma, uit bij WHV uit Loosbroek. Dit was ook meteen de eerste wedstrijd na de winterpauze voor de Mortelnaren. Het werd een wedstrijd met twee totaal verschillende helften waarin MVC in het eerste bedrijf op achterstand werd gebracht en na de thee alsnog een puntendeling over de eindstreep wist te trekken.

MVC zag Bram van de Biggelaar als debutant in de basis starten als vervanger achterin van de geblesseerde Nick Brouwers, en deze kennismaking volbracht hij verdienstelijk. Ook op doel was er een wisseling omdat Tom Verbakel verstek moest laten vanwege een blessure tijdens de warming up. Daardoor kon Youp Spoormakers zijn terugkeer maken onder de lat. Hoogstaand voetbal was nauwelijks mogelijk op een zwaar en hobbelig bespeelbaar veld. Nadat de eerste aanval van MVC smoorde in de WHV verdediging was het toch de thuisploeg die verrassend op voorsprong kwam. Bij een hoekschop in de 21ste minuut taste de MVC-goalie totaal mis waardoor Thomas Bosch uit die corner rechtstreeks kon scoren: 1-0. Na deze blunder van Spoormakers herstelde hij zich goed en voorkwam met enkele fraaie reddingen dat zijn team op een grotere achterstand werd gezet. Aan de andere kant wist MVC niet te profiteren van de mogelijkheden om de stand in evenwicht te brengen. Daardoor was dit tevens de ruststand.
In het tweede bedrijf werd MVC heer en meester over zijn tegenstander en hield WHV vast op eigen helft. Bij een goede actie van Gidi Manders liet Stan van Hoof de kans liggen om te scoren; hij schoof het leer maar net voorlangs het vijandige doel. MVC bleef domineren en probeerde vanuit de tweede lijn met lange uithalen de WHV doelman te verrassen, maar deze bleef goed overeind. Een hard schot in de zestigste minuut van Gidi Manders spatte uiteen op de vuisten van de Loosbroekse doelman. Enkele minuten later maakte MVC eindelijk de te lang uitgebleven gelijkmaker. Uit een scrimmage was het Stan van Hoof die de bal wist binnen te werken: 1-1. MVC wist dat er meer te halen was maar men strandde steeds op de WHV-doelman die deze middag in uitstekende vorm bleek te zijn. Ook het laatste wapenfeit, om uit een vrije trap alsnog de volle buit mee te nemen door Thijs van Mierlo, werd teniet gedaan door de doelman van de thuisploeg. Beide teams konden na het laatste fluitsignaal tevreden zijn met deze puntendeling.

Foto's:


0