Wisselende resultaten Were Di

GEMERT – Voor de heren van de Gemerste volleybalvereniging Were Di stond op zaterdag 11 januari de eerste wedstrijd van 2020 op het programma. De heren kregen bezoek van Shock ’82 heren 1 uit Cuijk. Met de versterking van mini van de week Thomas begon Were Di aan de eerste wedstrijd.

In de eerste set was te merken dat de heren lange tijd geen wedstrijd gespeeld hadden, maar ondanks dat het spel niet helemaal verzorgd was, wist Were Di de eerste set toch eenvoudig naar zich toe te halen (25-17). In de tweede set ging Were Di verder waar het gebleven was. Met wederom geen geweldig spel, wist Were Di toch de punten binnen te slepen (25-17). De derde set werd minder begonnen door de mannen uit Gemert. Waar in de eerste twee sets het nog net de kant van Were Di op viel, viel het in de derde set allemaal verkeerd. Mede dankzij een slordige service, enkele fouten in de passing en het niet scherp zijn in de aanval, werd de derde set terecht verloren (15-25). In de vierde set had Were Di daarom de taak om de rug te rechten en alsnog de overwinning te pakken. De mannen van Were Di bleken weer bij de les en wisten de vierde set toch weer redelijk eenvoudig te winnen (25-15). Uiteindelijk leverde het slordige en stroeve begin na de winterstop toch vier punten op voor de heren uit Gemert.
De heren spelen op dinsdag 14 januari nog een inhaalwedstrijd tegen koploper Peelpush uit Meijel. Op zaterdag 18 januari staat om 16:00 uur een thuiswedstrijd in sporthal Molenbroek tegen Volt heren 4 op het programma.
Ook de dames konden na de winterstop weer van start gaan. De eerste competitiehelft zijn ze in het midden geëindigd, dus gaan ze ervoor om wat plekken naar boven te klimmen.
Skunk DS1 was de eerste tegenstander van het nieuwe jaar. Thuis was er een 3-1 winst geboekt, dus zaak om uit ook de punten te pakken. Al snel was duidelijk dat Skunk thuis een lastige tegenstander was. Het ging meteen goed van start en liet zien wat het in huis had. De eerste set ging overtuigend met 25-14 naar Skunk. Werk aan de winkel voor de Gemertsen om in de tweede set hun spel te kunnen spelen en dat lukte ook. De Gemertse dames kwamen meer tot scoren toe en trokken aan het laatste eind. De set ging dan ook met 17-25 naar Were-Di toe. Dit spel doorzetten en dan konden er meer punten gepakt worden. Maar het was weg. Er zat geen beleving in en er werden teveel fouten aan eigen kant gemaakt. Skunk profiteerde hiervan en pakte zowel de derde als vierde set (25-20 en 25-18). De dames van Were Di waren er op gebrand om de eerste uitwedstrijd te winnen, maar dat stellen ze dan nog even uit. Volgende week staat om 18:00 uur Flamingo’s ’56 DS2 op het programma. De nummer vier op dit moment komt zaterdag op bezoek in de Molenbroek.

Foto's:


0