Altijd al gedacht

Drie opgerolde henneplocaties in onze gemeente in amper een maand. Dat is een grote vangst en mooi werk van onze opsporingsdiensten. Twee locaties in Bakel, een in Elsendorp. Soms in een gewone woonwijk, tussen vaak nietsvermoedende inwoners. Soms wat meer afgelegen en op een locatie waarvan velen zouden zeggen: “Ik heb het altijd al gedacht.” Dat “Ik heb het altijd al gedacht” moet wat meer naar “Ik heb het altijd al gezegd”. We melden gelukkig steeds meer en dat is een goede ontwikkeling. Ik hoor nog wel eens: wat duurt het lang voordat er wordt ingegrepen. Ik leg dan altijd uit dat ik een voorstander ben van gedegen en zorgvuldig onderzoek. Elke melding is waardevol, maar niet ieder vermoeden is waar.
Daarover heb ik ook gesproken met een gepensioneerde politieman die onderdeel is van het Seniorenweb in Gemert-Bakel. Zoals u weet, is aangifte doen aan de balie niet meer mogelijk sinds de sluiting van het politiebureau aan de Komweg. Steeds meer mensen doen hun aangifte tegenwoordig via internet. Ondanks de “moeite” die dat kost, is het steeds meer geaccepteerd. Zeker wanneer de verzekering vereist dat er aangifte gedaan moet worden voordat tot eventuele uitkering van de schade kan worden overgegaan. Voor ouderen is aangifte doen soms wat lastiger. Het is moeilijk in te schatten hoe groot dat probleem is. Maar het gesprek heeft er wel toe geleid dat we samen met de politie gaan kijken of we voor mensen die geen makkelijke toegang tot internet hebben de drempel voor het doen van aangifte kunnen verlagen. We hebben er namelijk alle belang bij om op basis van de aangiftes te kunnen kijken of we de juiste prioriteiten stellen bij de aanpak van ook kleinere criminaliteit.
De kreet “Ik heb het altijd al gedacht”, geldt ook voor mijn sportiviteit. Op uitnodiging van Jeu de Boulesclub Du-Tjut heb ik aan een wedstrijdavond meegedaan. Ondanks mijn voornemen om niet te fanatiek aan het spel deel te nemen, had ik beter kunnen weten. Ons team heeft slechts een keer verloren! Ik heb altijd al gedacht dat het een leuk spelletje zou zijn.

Burgemeester
Michiel van Veen

Foto's:


0