Bas van de Burgt negende op NK

GEMERT – Afgelopen weekend, 8 en 9 februari, verwelkomde Apeldoorn de Nederlandse meerkamp-top. Alle toppers kwamen aan de start tijdens het NK indoor zevenkamp, waaronder ook Bas van de Burgt van de Gemertse Atletiek Club.

Zaterdag begon de zevenkamp traditioneel met de 60m sprint. Bas benaderde zijn persoonlijk record met 0.02 sec, 7.57 sec een prima opening voor Bas. Het verspringen verliep niet helemaal volgens wens, 5.98m. De kogel stootte hij naar 10.98m maar op het afsluitende onderdeel van de eerste dag, hoogspringen, wist hij zich te revancheren met 1.95m, een evenaring van het clubrecord.
Op dag twee, zondag, kreeg Bas wat last van zijn lies maar ondanks lichte hinder liep hij een uitstekende 60m horden in 8.69 sec. Tijdens het polsstokhoogspringen kon hij niet voluit aanlopen maar desondanks sprong hij een nieuw clubrecord met 3.73 m. Tijdens de afsluitende 1000m moest hij 2.56.00 min lopen voor een nieuw clubrecord op het puntentotaal van de zevenkamp. Knokkend voor iedere seconde, liep hij 2.59.01 min, waarmee hij 4606 punten scoorde en het record helaas op 26 punten mistte.
Maar al met al leverde Bas een topprestatie waarmee hij wederom liet zien thuis te horen bij de Nederlandse top.
Tweede op de Meerkamp werd Rafael Raap, die vorig jaar de Brabantse kampioenschappen meerkamp in Gemert wist te winnen vóór Bas. Eerste werd Pieter Braun, die binnenkort in Gemert te bewonderen is tijdens het zestigjarig jubileum van de Gemertse Atletiek Club.
Als Bas zijn blessure de komende weken onder controle krijgt, is over twee weken terug te zien op het NK individueel op het onderdeel 60 m horden.

Foto's:


0