Carnaval in Boering:

BOERDONK – Carnaval 2020 staat ook in Boerdonk voor de deur. Prins Marco heeft zijn kwasten geslepen en staat te popelen om voorop te gaan. De jeugdraad kan niet meer wachten om te gaan feesten en het boerenpaar is helemaal klaar voor hun bruiloft. SOBC heeft ook dit jaar weer gezorgd voor een mooi programma voor jong en oud.

De Zandhazen beginnen op vrijdag voor de kinderen van de lagere school. Samen met de jeugdraad en de raad van elf zullen ze deze ochtend samen spelletjes doen en zelfs een quiz. Ook gaan ze de zaal op zijn kop zetten met de grootste carnavalshits.
Vanaf 13.00 uur zijn de iets ouderen uit Boerdonk welkom om een kaartje te komen leggen, een mooie zandhaas te knutselen, of om gewoon gezellig te komen kletsen aan de kletstafel. Op vrijdagavond gaan iedereen gezellig naar het Hart van Bourdonck.

Op zaterdagmorgen gaan De Zandhazen met een volle bus richting Veghel om de sleutel op te halen, waarna het feest kan losbarsten in Boering. Vanaf 15.00 uur vertrekt prins Marco met zijn hele gevolg vanaf plantenkweker Vilier in de Veerstraat richting Den Hazenpot. Onder de klanken van Tismarwaddegewentbent zal de vlag gehesen worden en zal carnaval 2020 echt van start gaan. Dj Dolphin zal de zaal binnen now time aan het feesten hebben.
De grote vraag is natuurlijk wie het Boerdonkenaardje dit jaar ontvangt. Vanaf 18.00 uur zullen de zandhazen, samen met SABB de onderscheiding uitreiken. Na deze uitreiking komt Papa Lauda de zaal op zijn kop zetten. Na deze gezellige act zal Dj Nikolai de dj tafel overnemen en zal het feest doorgaan tot in de late uurtjes.

Zondag is het weer tijd voor de carnavalsmis, waarna iedereen naar den Hazenpot trekt voor de ‘tosti na de hosti bal’. Vanaf 15.00 uur zal de kidzDJ de kinderen weer vermaken met leuke spelletjes en muziek. Ook de Zandhazen en de ouders zullen aan de beurt komen. De kinderen zullen natuurlijk ook zelf hun kunsten weer vertonen op het podium en de dansmariekes zullen hun mooie dansen laten zien. Na dit bomvolle programma is het tijd om de deuren te sluiten en verder te feesten in het Hart van Bourdonck.

Maandag is het na de optocht in Erp tijd voor ‘Lappen, Happen en Stappen’ met Keiebeiters-finalist Iveke van Gerven, de Medleys en natuurlijk met De zingende Schlager.

Dinsdag sluit carnaval in Boerdonk af met de traditionele Boerenbruiloft. De koffietafel begint om 12.00 uur en kaartjes hiervoor zijn nog te verkrijgen in Den Hazenpot. Vanaf 14.30 is de receptie en is iedereen welkom om Joan en Petra te feliciteren. Na het officiële gedeelte zal radio ouwe meuk weer plaatjes komen draaien en zal er weer volop gedanst worden. Vanaf 19.00 uur is het nog even tijd om gas te geven zodat om 20.00 uur zal de zandhaas verbrand worden en is carnaval 2020 weer tot een einde.

Foto's:


0