Draaiboek Boerenbruiloft Boerdonk

BOERDONK – De afgelopen weken zijn het boerenpaar Joan en Petra en hun getuigen Marie-Jose en Ton druk in de weer geweest met de voorbereidingen op de carnaval en de boerenbruiloft in Boerdonk. De zenuwen beginnen bij hen al op te spelen nu de dag steeds dichterbij komt.

Ze krijgen het nog druk vanwege het volle programma wat hen te wachten staat. Het bezoekje aan de pastoor, het Uilenbal in zorgcentrum Simeonshof, het schoolcarnaval, de ouderenmiddag in Den Hazenpot en de sleuteloverdracht in Veghel waar het officiële startschot gegeven wordt voor de carnaval in Meierijstad. En niet te vergeten de intocht in Boerdonk op zaterdagmiddag, vanaf 15.30 uur. Ook tijdens de optocht in Erp op carnavalsmaandag 24 februari zullen ze te zien zijn. Ze zijn al druk bezig om hun voertuig trouwklaar te maken. Iedereen die wil kan op die dag om 12.00 uur aansluiten op het terrein bij Fransen-Gerrits mengvoeders. Mensen die mee willlen doen met het thema ‘Wij stappen in het huwelijksbootje……..En wij varen mee’ kunnen informatie inwinnen bij het paar.
De koffietafel en de muziek (Radio Ouwe Meuk) op het feest is geregeld, en de de tekst voor de lezing in de kerk tijdens de carnaval op de zondagmiddag (aanvang 13.00 uur) is bijna rond. Het tafellied dat tijdens de koffietafel door het paar en getuigen op de boerenbruiloft (aanvang 12.00 uur) ten gehore wordt gebracht moet nog wel geoefend worden.
Echt zenuwachtig is het paar alleen voor de bezwaren die tot nu toe zijn binnengekomen bij notariskantoor van Kol-Huibers. De notaris Ronald van Kol en zijn compagnon Roy Huibers hebben zelf het volste vertrouwen in een goede afloop hiervan. Bezwaren kunnen nog ingediend worden via amgvankol@hetnet.nl of 06-51505939 (na 19.00 uur). Op de dag van de bruiloft zal bruidegom Joan zijn lieftallige bruidje Petra op originele wijze ophalen. Vertrek om 11.00 uur vanaf gemeenschapshuis Den Hazenpot. De rest van het programma van de boerenbruiloft op dinsdagmiddag 25 februari is nog in volle voorbereiding. Voor de koffietafel zijn nog enkele kaarten te koop in gemeenschapshuis Den Hazenpot.

Foto's:


0