Flitsende start Repair Café

GEMERT-BAKEL – “We hebben een super goede voorbereiding gehad voor het opstarten van ons repair café in Gemert”, aldus voorzitter Harrie Hellings. Deze woorden werden helemaal waar door de grote opkomst tijdens de informatiebijeenkomst voor vrijwilligers, afgelopen woensdag.

In d’n Dörpel waren 30 geïnteresseerden verzameld, waarvan 24 personen zich direct opgaven als vrijwillig reparateur. Voor elektronica, computers, huishoudelijke apparatuur, fietsen, klokken en kleding. Daarnaast was er ook veel animo om als gastheer en gastvrouw te mogen fungeren vanaf de start van het repair café op 3 maart aanstaande. Peter Dimmers wordt de penningmeester van het bestuur.Behalve mensen leverde deze avond ook veel materialen en middelen op. Een aantal vrijwilligers brengt materialen en pc’s mee en dat komt bovenop de al geschonken gereedschappen door particulieren en sponsoren. “Wij zoeken ook nadrukkelijk de samenwerking met Gemertse bedrijven en zoeken zeker nog sponsoren voor technische meetapparatuur en soldeerbouten”, volgens secretaris Theo Saalmink. Een aantal sponsoren heeft zich al aangemeld. De website is inmiddels klaar en is voor het laatste nieuws te bezoeken: RepairCafeGemerBakel.nl. Foto: Het bestuur van het Repair Cafe Gemert Bakel i.o. (foto: Peter-Paul van de Ven)

Foto's:


0