Gemert op bezoek bij Quick

GEMERT – Na het voetballoze carnavalsweekend gaat de bal weer rollen in de derde divisie. Aankomende zondag reist Gemert naar Den Haag, waar de statige Haagse Voetbal- en Cricketvereniging Quick de tegenstander is.
Gemert verloor twee weken geleden tegen vv Hoogland voor het eerst sinds lange tijd weer eens punten op eigen veld; 1-1.

Na afloop kon iedereen wel vrede hebben met het resultaat. Gezien het spelverloop, en natuurlijk liet ook het gemis van een aantal sterkhouders door blessures en schorsingen zich voelen. Alhoewel de vervangers het zeer verdienstelijk deden. Tegen Hoogland keren Mark Westerlaken en Coen Brouwers weer terug van hun schorsingen. De geblesseerde Ralf Kemper en Jens Leijten ontbreken ook in Den Haag.

Om het ritme op peil te houden, speelde Gemert afgelopen donderdagavond een oefenwedstrijd bij De Treffers en boekte daar een mooi resultaat. De ploeg van Reinald Boeren won in Groesbeek met 3-4.
De tweededivisionist opende in de 20e minuut de score via Dilivio Hoffman. Joost Habraken joeg de bal in de 35e minuut kiezelhard in de kruising. Nog voor de rust liep de thuisploeg vervolgens uit via doelpunten van Lowie van Zundert en Bo van Essen.
Meteen na de hervatting begon de ‘Grote Thijs van Pol Show’. De spits van Gemert legde er in een kwartier drie in het mandje: een glaszuivere hattrick derhalve. In de 53e maakte hij er 3-2 van. Met een mooie kopbal tekende hij vijf minuten later ook voor de gelijkmaker en weer twee minuten later stond de 3-4 op het bord via de aanvaller.

De tegenstander van komende zondag kende een slechte seizoensstart, maar wordt door velen toch gezien als prima voetballende ploeg. De Hagenaars hebben zich inmiddels behoorlijk hersteld van de slechte start, maar moeten desondanks nog steeds met een schuin oog naar beneden kijken. Een driepunter tegen Gemert is dan ook meer dan welkom.
Het eerste duel tussen deze twee ploegen – op 29 september – kende een zeer curieus scoreverloop. Gemert nam de leiding door een treffer van Willem den Dekker, maar Quick pakte nog voor rust een voorsprong: 1-2.
Met man en macht probeerde Gemert in de tweede helft de achterstand ongedaan te maken. Die inspanningen leken tevergeefs. Totdat de scheidsrechter Gemert vijf minuten voor tijd een strafschop toekende en Thijs van Pol de 2-2 aantekende. In de 90e minuut volgde een nieuwe pingel en bezorgde Van Pol zijn ploeg de niet meer verwachte volle winst: 3-2.

De Hagenaars denken deze week ongetwijfeld nog wel eens terug aan deze voor hen zo zure middag in Brabant. En de verwachting is dan ook dat ze scherp als een mes aan de aftrap verschijnen. Aan Gemert de taak om een passend antwoord te vinden. De aftrap op Sportpark Nieuw Hanenburg is zondagmiddag om 14.00 uur.
Foto-onderschrift:
Willem den Dekker scoort. (Foto: Frans Brzoskowski).

Foto's:


V