Gemert op eigen veld tegen Hoogland

GEMERT – Net als alle andere amateur- en profvoetballers had ook Gemert afgelopen zondag onverwacht een vrije dag. De storm Ciara geselde het land en de KNVB besloot uit voorzorg om alle voetbalwedstrijden te annuleren.

Vervolgens ging het vizier van de zwartwitten al snel weer richting komend weekeinde, als vv Hoogland op bezoek komt op sportpark Molenbroek. Hoogland, een plaatsje net ten noorden van Amersfoort, is net als Gemert afgelopen zomer gepromoveerd naar de derde divisie en bezet daarin een voorlaatste plaats. De ploeg haalde zestien punten uit negentien wedstrijden en houdt vooralsnog alleen FC Lienden onder zich.
De eerste confrontatie tussen de twee ploegen, op 18 november in Hoogland, zal de Gemertse supporters nog heugen. Gemert leidde halverwege de tweede helft comfortabel met 1-3 en leek op weg om drie punten te vergaren, toen het in de slotfase alsnog misging. Hoogland kwam terug tot 2-3, Ralf Kemper kreeg een (onterechte en later door de KNVB geseponeerde) rode kaart en in de slotseconden scoorde de thuisploeg ook nog de 3-3.
Een bittere pil derhalve voor de zwartwitten, die het gevoel zullen hebben dat ze zondag iets recht moeten zetten. Dat moet gebeuren zonder middenvelder Coen Brouwers en centrale verdediger Mark Westerlaken, die beide een schorsing uitzitten. Trainer Reinald Boeren zal derhalve moeten puzzelen.
Desondanks is het vertrouwen aan Gemertse zijde groot. Immers, de ploeg kan bogen op een imposante serie van zeven thuisoverwinningen op rij. De ploeg is voor het eigen publiek dit seizoen een nauwelijks te nemen barrière voor de bezoekende clubs en de supporters hopen dat ook Hoogland aan dat rijtje wordt toegevoegd en zonder punten vertrekt uit Brabant.
De wedstrijd op sportpark Molenbroek wordt om 14.00 uur in gang gefloten. Het weekend daarop zijn er vanwege carnaval geen competitieverplichtingen. Om die reden is een extra oefenwedstrijd ingelast op donderdag 20 februari uit tegen tweededivisionist De Treffers. Het duel wordt gespeeld op sportpark Zuid en begint om 20.00 uur.

Foto's:


0