Gemert wil thuisserie verlengen

GEMERT – Omdat de wedstrijd tegen vv Dongen vanwege de storm werd afgelast, genoot Gemert afgelopen week onverwachts van een vrij weekend. Komende zondag pakt de ploeg de draad weer op als het op eigen veld de nummer voorlaatst uit de derde divisie vv Hoogland treft.

Hoogland is een dorp in de gemeente Amersfoort. De Hooglanders dwongen vorige zomer net als Gemert via de play-offs promotie naar de derde divisie af. In tegenstelling tot Gemert heeft Hoogland haar draai daar nog niet echt gevonden. De ploeg is op dit moment terug te vinden op de voorlaatste plaats en kan de punten in Gemert dus goed gebruiken.
De eerste ontmoeting tussen de ploegen ooit vond plaats op 17 november van het vorige jaar, een ontmoeting waar Gemert met weinig plezier aan zal terug denken. Gemert leidde destijds een kwartier voor tijd met 1-3 en leek op weg naar een relatief eenvoudige zege. Uiteindelijke hielden de zwartwitten slechts een schamel puntje over aan dit duel (3-3).
Zondag dus een mooie gelegenheid om een en ander recht te zetten, zou je zeggen. De thuisploeg is op voorhand favoriet, gezien de stand op de ranglijst maar ook gezien de imposante reeks van thuisoverwinningen. Zeven keer op rij won Gemert al voor eigen publiek, zeker op dit niveau een prestatie van jewelste.
Hopelijk kan Hoogland aan de serie worden toegevoegd, maar waakzaamheid is geboden. In de derde divisie zijn de verschillen zo klein, dat Gemert ook zondag weer het beste in zichzelf naar boven moet halen om de punten in eigen huis te houden. Zeker omdat de ploeg van Reinald Boeren flink gehavend is door blessures en schorsingen. De spelers die nu een kans krijgen, zullen er des te meer op gebrand zijn om zich te laten zien aan het eigen publiek.
De wedstrijd op sportpark Molenbroek begint om 14.00 uur.

Willem den Dekker (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


V