Goed Wonen sloopt op drie locaties verouderde huizen

GEMERT-BAKEL – Goed Wonen Gemert bouwt 69 nieuwe huurwoningen in Gemert en Bakel. Het gaat om rijwoningen, appartementen en seniorenwoningen.

Het grootste nieuwbouwproject dat dit jaar op stapel staat, voorziet in de bouw van 21 woningen met tuin én een appartementencomplex met 29 woningen aan de Drossard Meijerstraat en de Dr. Douvenstraat in Gemert. Om die te kunnen bouwen, worden dit voorjaar 35 bestaande rijwoningen op diezelfde locatie gesloopt. Die huizen, gebouwd in 1963, voldoen niet maar aan de eisen van deze tijd. De 21 nieuwe huizen zijn bedoeld voor gezinnen en senioren. Door niet meer in rijen te bouwen en het gebied ook anders in te delen, ontstaat veel meer ruimte voor groen. Het appartementencomplex telt vier bouwlagen en is niet voor een specifieke doelgroep bedoeld. Buurtbewoners hebben volop inspraak gehad in de plannen. Goed Wonen verwachten dat het planwoningen begin/midden volgend jaar opgeleverd worden.

Op een andere plek in Gemert, aan de Alde Biezenstraat gaat Goed Wonen Gemert dit jaar zes rijwoningen slopen. Omdat ook die oude woningen diepe tuinen hebben, ontstaat er daardoor ruimte om op hetzelfde perceel meer woningen terug te bouwen. Dat worden twaalf seniorenwoningen, die in een U-vormig hofje met veel groen aan de Alde Biezenstraat komen te staan. Ook dit plan is naar verwachting begin volgend jaar gereed.

Het derde project omvat zev nieuwe seniorenwoningen aan de Nieuwe Uitleg in Bakel. Ook die worden in ’hofjes-vorm’ gebouwd. Om plaats te maken worden de vier tweekappers op de hoek van de Nieuwe Uitleg, De Bremmen en Bergstraat gesloopt. Alle woningen worden vanzelfsprekend CO2 neutraal.

Foto's:


0