Helikopter MKG nieuwe blikvanger Elsendorp

ELSENDORP – “Kijk ze remmen al af.” Directeur Joan Minten (MKG Koeriers) wilde een blikvanger bij zijn bedrijf en heeft er een gevonden. Sinds vrijdagochtend staat op het eigen terrein een opvallende helikopter in MKG-kleuren te blinken.

Door Marcel Bosmans

Dorpsgenoot Haegens Kraanverhuur hees de heli op zijn plek Minten: “Een helikopter straalt kracht en snelheid uit en dat past bij een koeriersbedrijf als het onze. Omdat we op een zichtlocatie aan de N272 gevestigd zijn, valt ‘ie ook goed op. Elsendorp heeft er een trekpleister bij.”

De transportondernemer was al jaren op zoek naar een mooi exemplaar: “Ik wilde geen roestig apparaat uit het Oostblok, maar een gave, modern ogende machine. Deze Messerschmidt- Bölkow-Blohm BO-105 voldoet aan deze eisen. Hij is tot 2004 in dienst geweest bij de Koninklijke Luchtmacht en stond bij een specialist in Baarlo.”

Luchtwaardig

Vanuit Limburg is de wentelwiek op transport gezet naar Brabant. Gespoten in de rood-witte bedrijfskleuren oogt de heli weer als nieuw. Minten is onder de indruk van de spanwijdte: de hoofdrotor is tien meter lang. Omdat de twee turbinemotoren verwijderd zijn is het toestel niet meer luchtwaardig. De hefschroever gaat in principe niet meer van sokkel: “Of het moet voor een lokale bedrijvenbeurs zijn.”

Truck

MKG trok eerder de aandacht met een Amerikaanse truck. Zo eentje als in de Kerstreclame van Coca Cola. “Die was duur in onderhoud en is daarom verkocht. Al heb ik daar wel een beetje spijt van. Mijn vrouw dacht opnieuw dat ik ze zag vliegen toen ik over een helikopter begon. Voorlopig komt er dus niks geks meer bij.”

Foto's:


0