Loos alarm

Ze zijn zeldzaam. Dagen die van begin tot eind vlekkeloos verlopen. Zo ook die ene bewuste dinsdag in januari van dit jaar. Hoewel ik de dag met een dansje begon, verging het lachen me in een razendsnel tempo. Ik had mijn kwartet naar school gebracht en mijn rol als biebmoeder vervuld. Eenmaal thuis aangekomen, constateerde ik dat de groene bak aan de weg gezet moest worden. Ik gaf een ruk aan het gevaarte. ‘Gekkenwerk’, zei ik tegen mezelf. ‘De volgende keer is ie voor onze papa!’ Op het moment dat ik dat hardop dacht, verloor ik de controle. De container schoot van de stoeprand, kantelde en de deksel sprong open met als gevolg dat de drab eruit vloog. Het lost weinig op, maar ik zei het verboden woord. Ik hoop dat niemand mij heeft gezien of gehoord!
Daarnaast deed ik die dag nog even snel een boodschap. Toen ik het portier van de auto op afstand wilde openen, bleek de sleutel niet te werken. Nadat ik de sleutel bij hoge uitzondering in het slot stopte en het portier opende, ging pardoes het alarm af. Niet één keer, maar misschien wel 25 keer. Ik had op willen gaan in de atmosfeer. Tot mijn grote frustratie deelde de vrouwmens die naast mij geparkeerd stond ook nog eens in haar vreugde. Zij had ‘gelukkig’ geen autoalarm… Wat ik op dat moment dacht…? ‘Ik sloop het apparaat eruit!’ en nog een paar dingen meer. Wat nu? Wonderteam inschakelen, nieuwe batterij in de sleutel en klaar. ‘Not!’ Na vervanging van de batterij werkte de sleutel nog steeds niet en het alarm tierde vrolijk verder.
Omringd door rookpluimen, dacht ik terug aan die ene keer in de bioscoop met nummer 3. Het was zijn eerste keer… Na een half uur begon hij zich te vervelen. Hij werd steeds beweeglijker. Het voelde als een godsgeschenk toen hij zei dat hij moest plassen. We verlieten de zaal. En precies op het moment dat de klapdeur opensloeg, ging het alarm af. Er bekroop mij het gevoel dat wij daar iets mee te maken hadden. Het tegenovergestelde bleek waar en het was loos alarm. We mochten weer terug de zaal in of kiezen voor een tegoedbon en op een ander moment terugkomen. De laatste optie leek mij de beste. Hoe het met de auto afliep? Net als in de bioscoop. Een technisch verhaal, maar wel te verhelpen.

Anneke

Foto's:


0