Muziek, maskerade en de maten van de prins

DE MORTEL – Welke prins carnaval droomt er nu niet van dat zijn kameraden voor een volle zaal met dorpsgenoten alle sappige verhalen over hem uit de doeken doen? Nou, Prins Jelco van de Krulstarte droomt er niet van, maar het gebeurde toch op de Krulavonden.

Zijn vrienden hadden een amusant stuk in elkaar gezet over de zoektocht naar een juiste vrouw voor Jelco. Het zette meteen de toon voor een gezellige avond in De Mortel. Muzikaal aaneengeregen door De Krulkapel en de rasmuzikanten van Kuub. Hun aanstekelijke liedjes galmden nog een paar dagen na. Kuub is voor het grootste deel ‘buitendorps’ zoals dat heet, en dat is ook kletser Hans Keeris. Maar als je zo’n hoge kwaliteit aflevert als zij dan ben je helemaal welkom in Krulstarteland. Keeris leverde tijdens het weekend zelfs twee verschillende types af in de ton, maar beide keren leverde dat een spervuur aan prachtige grappen op en dit werd hoog gewaardeerd in de zaal. De twee avonden waren toch al iets verschillend, want op vrijdag traden ook nog Henk en Jorlan Manders op en die staan altijd garant voor een paar prima grappen, ze waren op dreef.
De act van de tennismaten van prins Jelco was weer van een heel andere orde. De biercantus die de prins mee had georganiseerd op de club werd nog eens dunnetjes overgedaan, maar nu met de prins in een lijdende rol. Menig biertje werd hem aangesmeerd, maar hij leek er ook weer niet al te zeer onder te lijden. Een leidende rol binnen de carnavalsvereniging, maar dan met een korte –ei, is weggelegd voor voorzitter Jos Huybers en hij schept er veel plezier in om dat van tijd tot tijd verdienstelijk te combineren met een optreden in de kletston. Dit jaar deed hij dat als pakkettoloog Harrie.
Door de avond heen waren ook nog een aantal mysterieuze acts vervlochten: de Masked Singers van Krulstarteland kwamen volledig onherkenbaar voorbij en het geroezemoes kon steeds opnieuw weer beginnen. Wie zou er onder het pak verscholen zitten? De onhulling aan het einde zorgde her en der voor hilariteit.
Dit alles werd weer vakkundig aan elkaar gepraat door presentatoren Niels Huybers en Tim van der Aa, die vooral aan het begin van de avond hun moment elke keer weer weten te pakken als de danseresjes van Ready-2-Dance moeten worden voorgesteld.
Die danseresjes hadden misschien nog wel het drukste weekend van iedereen, want zij mochten ook weer aantreden op de Jeugdkrulmiddag op zondag. Net als heel erg veel andere Mortelse jongens en meiden. Van twee uur tot half zes verkeerde De Sprank in Efteling-sferen, want dat is het thema dat het Jeugdbestuur dit jaar aan de jeugdcarnaval heeft gehangen. Het prachtige decor toonde al dat zij ook dit jaar weer geen half werk leveren. Tevredenheid alom dus in De Mortel en met het 55-plus bal op woensdag in aantocht (19.30 uur in De Sprank, gratis entree) en de Sleuteloverdracht op vrijdag in De Eendracht in het verschiet kan carnaval 2020 uit de startblokken schieten. Prins Jelco, jeugdprins Fons en jeugdprinses Linde zijn er in ieder geval goed voor opgewarmd. Fit of brak, ze gôn wir op rak!

Prins Jelco met een van de Masked Singers.

Foto's:


0