Oproep Pierewaaiersrijk

BAKEL – De carnaval in het Pierewaaiersrijk is dit jaar weer losgebarsten onder aanvoering van Prins Pieter-Jan d’n Uurste. Na het prinsenbal was er tijdens de prinsenreceptie de mogelijkheid om Prins Pieter-Jan, Jeugdprins Thijs en Jeugdprinses Puck te feliciteren. Het was een drukbezochte en bovenal erg gezellige en muzikale middag.

Aansluitend trokken De Pierewaaiers met Prins Pieter-Jan d’n Uurste naar de Bakelse kroegen om hem ook daar voor te stellen. De week erop was het de beurt aan het Boerenbruidspaar om de Bakelse kroegen onveilig te maken. Op vrijdag 24 januari hebben Thijs en Marlie de bloemetjes nog voor een laatste keer buitengezet voordat ze op carnavalszondag in de onecht verbonden worden. Het was een gezellige avond met verschillende opdrachten en vooral veel feest. Op zondag 23 februari zullen Thijs en Marlie in de onecht met elkaar verbonden worden. Op die dagen zouden ze graag het Ja-woord naar elkaar toe uitspreken. Maar of dit zomaar zal lukken zal aan de bezwaarmakers liggen. De Pierewaaiers kunnen zich voorstellen dat er mensen zijn die dat niet zomaar willen of kunnen laten gebeuren. Voor bekenden van het Boerenbruidspaar daarom de oproep om huwelijksbeletselen in te dienen via bc@pierewaaiersbakel.nl.

Met carnaval is het ook weer tijd voor de straat- en gevelversiering. Mensen die denken dat hun huis of straat kans maakt op een prijs kunnen meedoen. Het opgaveformulier is te downloaden via www.pierewaaiersbakel.nl, onder het kopje activiteiten en dan straat- en gevelversiering.
Opgeven voor de straat- en gevelversieriing is mogelijk tot woensdag voor carnaval. Schriftelijke opgave is mogelijk bij Maria Crul, Beatrixstraat 10, 5761 AT Bakel, 0492 – 341962, of via optocht@pierewaaiersbakel.nl.

De afgelopen weekenden hebben 55+-middag en de Bonte Avonden weer plaatsgevonden in het Pierewaaiersrijk. Tijdens deze middag en avonden heeft het Bakelse publiek kunnen genieten van al het entertainment dat de Bakelse artiesten te bieden hadden. Met vijf kletsers, verassingsstukjes van de familie, kapel en raad, optredens van de dansmariekes en als afsluiter de ex-prinsen waren het avonden die niet snel vergeten zullen worden.

Foto's:


0