‘Sfeer van Alpe d’Huzes naar Gemert halen’

GEMERT – Gimmert goes Alpe d’Huzes haalt de sfeer van Alpe d’Huzes naar Gemert. Het team nodigt iedereen uit om deel te nemen aan een wandelbeleving in de kasteeltuin. Met de opbrengst van het event wordt het onderzoek naar een medicijn tegen kanker ondersteund. “We hopen dat de Kasteellaan op 21 maart te klein is.”

Door Marcel Bosmans

Saamhorigheid. Een lach en een traan. In beweging komen voor één doel. Met jezelf en anderen in gedachten. Voor deelnemers en meegereisde supporters is Alpe d’Huzes is een indrukwekkende belevenis. Alpe d’HuZes is het jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de beroemde Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Inzet is kanker onder controle krijgen door onderzoek te ondersteunen. Zodat mensen niet meer aan die ziekte overlijden maar in leven blijven.‘ Opgeven is geen optie’ is het motto van het event. Opgeven is geen optie als je strijdt tegen kanker of een dierbare aan de ziekte verliest.

Niet iedereen kan erbij zijn als de Alpe d’Huez bedwongen wordt. “Het is ieder jaar weer een onvergetelijke ervaring”, vindt Eric Kanters. Gimmert goes Alpe d’Huzes gaat dit jaar voor de elfde keer de uitdaging aan. Kanters heeft als teamlid al negen edities achter zijn naam staan. “Het is zo bijzonder dat we het graag met meer mensen willen delen. Dat is de aanleiding geweest om dichtbij huis een activiteit te organiseren waaraan jong en oud kan meedoen.”

Kasteelbewaarder Bas van de Laar was bereid om op de poort open te zetten voor een benefietwandeling in de tuin van de historische buitenplaats. “We vragen iedere deelnemer om 5 euro te donoren”, legt Karin Basset uit. Basset maakt met zes collega’s van zorgcentrum Ruijschenbergh deel uit van Team Gimmert goes Alpe d’Huzes 2020 en klimt komende zomer voor het eerst de Alpe op. “De volledige opbrengst van de kasteelactiviteit gaat naar het goede doel.”

Wandelaars kunnen zich vooraf aanmelden op de site van Gimmert goes Alpe’d Huzes of op de middag zelf bij de kasteelpoort. Daar worden ook de donaties (contant betalen) geïnd. “Aanmelding vooraf heeft onze voorkeur, want dan weten we hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten.”

Deelnemers worden in kasteelsferen ontvangen en krijgen een windlicht in een papieren verpakking uitgereikt, waarop een persoonlijke boodschap kan worden geschreven. Ook de paden in de tuin zijn verlicht. “Omdat we deels in de schemering wandelen ziet het er extra sfeervol uit.”

Mensen bepalen zelf of ze één of meerdere rondes willen lopen. Kanters: “We willen wel gezamenlijk starten om 16.00 uur en om 20.00 uur afsluiten met de wandelaars die op dat moment aanwezig zijn.”

Lokaal entertainment draagt bij ambiance. “Een dj draait sfeerverhogende muziek, zanger Ivo van Rossum treedt op en we hebben het gilde gevraagd om een vendelgroet te brengen.”
Een hapje en een drankje is eveneens verkrijgbaar. “Omdat het een familiegebeuren is, schenken we geen alcohol.”

Als de eerste wandelbeleving in de kasteeltuin een succes wordt, komt er een vervolg. “We hopen dat het uitgroeit tot een Gemertse traditie.”

Meer informatie: www.alpedhuzesgemert.nl.

Foto: Team Gimmert goes Alpe d’Huzes 2020.

Foto's:


0