Tarrantino bij Filmhuis Luxor

GEMERT – Zo ongeveer de hele wereld viel in 2017 over de Amerikaanse regisseur Quentin Tarrantino heen toen hij aankondigde een film te willen gaan maken over de veelbesproken moordpartij van de Charles Mansonbende in 1969. En hij hield woord. Afgelopen zomer verscheen de film Once upon a time … in Hollywood, een film over de Charles-Mansonmoorden en ook weer niet. Zo omschreef de regisseur het zelf.

De film speelt zich af in Hollywoord in 1969. Hoofdpersoon is Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), een televisie-acteur die duidelijk op zijn retour is. Hij figureert enkel nog hier en daar nog in kleine commercials. En het geluk zit hem niet mee. Niet alleen zijn grote reputatie is hij kwijt; ook zijn rijbewijs is hij onlangs verloren. Hij neemt zijn maatje en stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) mee als chauffeur in de filmstad op zoek naar werk en nieuwe erkenning in de filmwereld. En dit levert hilarische beelden op en laat tevens de gelaagdheid zien in de film: de vriendschap tussen twee mensen, de filmwereld van Hollywood en de derde laag: Rick woont naast mensen die ook in de filmwereld actief zijn: actrice Sharon Tate en regisseur Roman Polanski. En Cliff ontmoet op een gegeven moment een hippie die op een ranch woont samen met andere jongeren en hun leider Charles Manson. En daar ligt de link naar 9 augustus 1969, de dag dat het leven van Sharon Tate ophield…
De film Once upon a time … in Hollywood wordt door Filmhuis Luxor op vrijdag 14 februari vertoond bij café Dientje, Kerkstraat 9 in Gemert. Aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt € 5,50. Studenten betalen half geld.

Foto's:


0