Valentijn

“Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.” Aldus Google. Als brugklasser vond ik die tijd reuze spannend. De tijd van appjes, Snapchat en Facebook was toekomstmuziek. Hooguit een Nokia 3310 die af en toe bliepte en op beltegoed levend werd gehouden. Als ik op De Dag op school was kon ik niet wachten om met een heerlijke kriebel in mijn buik naar huis te fietsen. Een onbestemde kriebel, die stiekem hoopte dat de postbode iets verrassends in mijn brievenbus had bezorgd.

En als er dan wat inzat. Jezus wat kon ik heimelijk genieten van een kaart, het liefste nog zo eentje met geluid die ik keer op keer open deed, om de liefde te ervaren waarmee de kaart was gegeven.

En nu? Nu kijk ik als moeder liefdevol en trots toe, hoe onze oudste zoon een heel lief meisje op geheel eigenwijze vanuit zichzelf het hof maakt. De jas dicht doet, spontaan een knuffel geeft of stiekem een kusje als ze haar handen vol heeft. Bijzonder hoe kinderen intuïtief de juiste keuzes maken. Samenzijn, onvoorwaardelijk lief zijn voor elkaar en het leukste in elkaar naar boven brengen.
Elkaar lezen, zonder te schrijven. Een blik in elkaars ogen is all they need. En het weekend zonder elkaar duurt toch echt te lang mama. Wanneer zie ik Lieke weer?
Ik ben benieuwd wat voor plannen hij dit jaar heeft met Valentijnsdag om dit lieve kleine dametje een speciaal gevoel te bezorgen….

En jij lieve lezer?
Plan jij ook iets met Valentijnsdag of laat je het liever even voorbij gaan?
Ik wens je in ieder geval een liefdevolle dag toe.

Liefs Hannelore

Foto's:


0