Venhorst verslaat Heeswijk

VENHORST – Met Heeswijk trof Venhorst zondag een team dat zowat gelijk stond in de stand, beiden in de grote middenmoot, dus de punten waren weer belangrijk.

Vorig seizoen verloor Venhorst in de laatste minuut van Heeswijk, dat moest nu voorkomen worden. Van invloed was zeker ook de wind, die dwars over het veld stond. Zeker in de eerste helft hadden beide teams daar veel last van. Passes die niet aankwamen en ballen die gedragen door de wind niet het beoogde doel bereikten. Al in de twaalfde minuut moest keeper Daan Fonken naar de benedenhoek om een grabbelkans voor Heeswijk onschadelijk te maken. In de 25e minuut ontstond de eerste goede mogelijkheid voor Venhorst toen een voorzet vanaf rechts net niet het gewenste resultaat opleverde. Beide teams deden wat ze konden, maar goed voetbal bleek nauwelijks mogelijk. In de 31e minuut loste Rens van Sleeuwen een gevaarlijk schot op doel, maar de Heeswijkse keeper was paraat en stopte zijn inzet. Zonder verdere uitgespeelde kansen bereikten beide teams met een 0-0 stand de rust. De tweede helft speelde Venhorst beter. In de eerste tien minuten schiep het zich enkele redelijke kansen, maar de finishing touch ontbrak (nog). Toch bleef Venhorst de beter voetballende ploeg en werd het steeds dreigender. In de 74e minuut werd het voetbal beloond. Een mooie, snelle aanval over meerdere schijven kwam bij de mee opgekomen Mark van Sleeuwen, die vanaf de achterlijn de bal terug legde naar de penaltystip, waar Thijs van Sleeuwen prachtig uithaalde en de bal in de verre bovenhoek onhoudbaar binnen schoot, 1-0. Een belangrijke treffer voor Venhorst met nog vijftien minuten om de drie punten binnen te halen. Heeswijk probeerde natuurlijk het tij nog te keren, maar Venhorst bleef overeind en was nog een paar keer gevaarlijk met uitvallen. De achterhoede gaf weer weinig weg en om de nul vast te houden kwam -weer- Jelle van Gerwen in het team om de 1-0 over de streep te trekken. Dat lukte en zo kwam Venhorst weer wat beter te staan in de stand. Volgende week mogen de spelers even bijtanken met carnaval om daarne naar koploper Olympia’18 in Boxmeer te gaan.

Foto's:


0