25-03-2020: 68 besmettingen in Gemert-Bakel, 42 in Boekel

GEMERT-BAKEL – Het totaal aantal gemelde besmettingen in Gemert-Bakel is nu 68. In Boekel is dat 42. In Boekel waren dat er gisteren (dinsdag) 40. In Gemert-Bakel zijn er vier nieuwe besmettingen gemeld ten opzichte van het vorige meetmoment. Dat blijkt uit een update van het RIVM.

 

“De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve”, stelt het RIVM. “Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt.  Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke  afvlakking.”

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. “De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.”

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. “Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. Daarom is nu een nieuwe grafiek opgenomen waarin het aantal overleden patienten is weergegeven naar de dag van overlijden.”

Overzicht aantallen

 

  • Het totaal aantal gemelde patiënten: 6412 (+852)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 356 (+80)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 1836 (+341)

Foto's:


c