Besmettingen coronavirus: 26 in Gemert-Bakel, 18 in Boekel

GEMERT-BAKEL/ BOEKEL – Het totaal aantal gemelde coronabesmettingen is 26 in Gemert-Bakel en 18 in Boekel. Dinsdag werden er nog respectievelijk 25 in 13 besmettingen gemeld. 

Gemert-Bakel (+1) behoort op dit moment (in tegenstelling tot maandag) niet meer tot het deel van Nederland met het meeste aantal gemelde besmettingen per 100.000 inwoners.  In Boekel (+4) en Uden is het aantal besmettingen relatief het hoogst van ons land.

 

Sinds gisteren zijn 346 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2051. Onder hen zijn 485 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

15 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 58 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 408 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 759 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (265) en Zuid Holland (241).

Nieuwe kaart
Sinds gisteren wordt de verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland weergegeven met een incidentiekaart. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners, sinds de eerste patiënt in Nederland. De kleurverdeling van de kaart is vandaag anders dan gisteren. Dit komt doordat de legenda is aangepast.

Foto's:


m