Gemerts showduo in golfkarretje naar inwoners met beperking

GEMERT – Tim Gruijters en Ruud Vermunt (foto, rechts) touren zaterdag in een golfkarretje door Gemert om voor inwoners met een verstandelijke beperking op te treden.

 

Door Marcel Bosmans

“Er zijn al mooie lokale initiatieven om ouderen een hart onder de riem te steken”, geeft Gruijters aan. “Omdat ook veel inwoners met een beperking nu aan huis gebonden zijn, hebben medewerkers van zorgorganisatie ORO ons gevraagd of we ook iets voor deze mensen kunnen betekenen. Veel activiteiten die lokaal voor hen georganiseerd worden, zoals Uitgekookt en de Verwendag, gaan nu niet door vanwege de coronamaatregelen.”  De twee oud-prinsen praten samen veel lokale evenementen aan elkaar. Gruijters is naast presentator ook een verdienstelijk feestzanger.

Adressen gezocht

Om zoveel mogelijk Gemertenaren met een beperking te kunnen bereiken zijn de entertainers op zoek naar woonlocaties van inwoners met een verstandelijke beperking die nu aan huis gebonden zijn, waar ze –buiten en op veilige afstand- een mini-show kunnen weggeven. Dat mogen groepslocaties zijn, maar ook adressen van mensen die in Gemert thuis bij hun ouders of zelfstandig begeleid wonen. Die kunnen tot vrijdagochtend 09.00 uur aanstaande doorgemaild worden naar redactie@gemertsnieuwsblad.nl. “Als er veel aanmeldingen zijn, geldt dat wie het eerst komt het eerst maalt, omdat anders de zaterdag te kort is.”  Mensen die vanuit huis de optredens fotograferen en filmen zijn van harte uitgenodigd om de beelden te posten onder dit bericht op de Facebookpagina van het Gemerts Nieuwsblad.

Crazy Air, LV Sound, de Blauwe Ballon, AH Gemert en Gemerts Nieuwsblad zijn partners van het initiatief.

 

Foto's:


b