Goaljesdief Moreno Koenders naar vv Gemert

GEMERT – Vv Gemert heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Moreno Koenders. De veelscorende spits speelt nu nog bij de Eindhovense eersteklasser Brabantia.

De Technische Commissie van vv Gemert en de 21-jarige aanvaller zijn deze week tot een akkoord gekomen. Moreno Koenders is momenteel topscorer in de eerste klasse C met 21 doelpunten, een mooi tussenaantal in een seizoen dat door het coronavirus voorlopig is stilgelegd.

Moreno begon met voetballen bij Woenselse Boys en werd destijds al snel opgemerkt door de scouts. Hij liep stage bij PSV en kwam uiteindelijk bij FC Eindhoven terecht. Later speelde hij een aantal jaren bij rksv Nuenen, waarna hij als eerstejaar A-speler de overstap maakte naar Brabantia. Al na een half jaar werd hij als zeventienjarig talent overgeheveld naar het eerste team, waar hij nu aan zijn vierde seizoen bezig is.

In die periode heeft hij te kampen gehad met twee serieuze blessures, maar als hij fit is, laat de Eindhovenaar telkens zien iets extra’s te brengen. Hij kreeg in 2018 al de Coen Dillen Trofee als topscorer in de eerste klasse en ook nu staat hij er weer goed voor. ,,Het is jammer dat het seizoen nu onderbroken is, want ik ging best lekker”, zegt de spits.

Zoals bekend is Gemert op zoek naar aanvallende versterking door het aangekondigde vertrek van zowel Thijs van Pol als Ralf Kemper. Koenders is kopsterk, dreigend in het zestienmetergebied en heeft een neusje voor de goal.

Foto's:


M