Heerlijk affiche: Gemert naar Blauw-Geel

GEMERT – Zoveel echte derby’s staan er in de derde divisie B niet op het programma voor Gemert. Daarom kijken de zwartwitten erg uit naar komende zaterdag, als de ploeg in Veghel aantreedt tegen B lauw Geel’38. Een week later komt UNA uit Veldhoven naar sportpark Molenbroek.

Twee niet te versmaden affiches. Gemert kan er met een redelijk gerust hart naartoe leven. Immers, met een vierde plek en 35 punten in de achterzak staat de ploeg van Reinald Boeren er prima voor. Nog tien wedstrijden staan er op de rol dit seizoen. Zeker van sportpark Molenbroek heeft Gemert een bijna niet te nemen vesting gemaakt. Op 24 augustus werd verloren van de huidige koploper O.S.S.’20, daarna volgden acht zeges en twee gelijke spelen.
Buitenshuis is een ander verhaal. Zeker uit bij Blauw Geel heeft Gemert in vele jaren al geen goed resultaat meer weggehaald. Het is er altijd spannend, maar winnen zit er meestal niet in. Mooi moment misschien om dat nu te veranderen. Blauw Geel’38 deed afgelopen zondag goede zaken door Hoogland met liefst 1-8 terug te wijzen. Een totale offday van de Hooglanders werd door de ploeg van trainer Niels van Casteren vakkundig uitgebuit, resulterend in de monsterzege.
Blauw Geel klom daarmee naar de achtste plaats. Mocht er nog dreiging zijn van de onderste regionen, dan werd die alweer snel ingedamd.
Zowel Gemert als Blauw Geel is dus niet in nood, maar wil natuurlijk heel graag de drie punten toeƫigenen. Een derby is altijd beladen. Zaterdagavond is er na afloop van de wedstrijd een gratis optreden van de Nederlandstalige volkszanger Django Wagner in de kantine. Dat gebeurt rondf 22.30 uur. Kom dus zaterdagavond allemaal naar sportpark Prins Willem Alexander. De wedstrijd in Veghel begint om 19.30 uur.

Foto's:


0