Kijkje in keuken bij Kinder Vakantie Week Gemert

GEMERT – Hopelijk is het je niet ontgaan, van 18 tot en met 21 augustus houdt KinderVakantieWeek Gemert de 55e editie op het Wolfsbosch Circuit in Gemert. Naast alle spectaculaire activiteiten wordt er ook elk jaar gezorgd voor een heerlijk natje en een droogje door de Werkgroep Keuken.

Ondanks dat deze topvrijwilligersvaak op de achtergrond staan, verzetten zij bergen werk om alle kinderen en vrijwilligers te voorzien van iets lekkers. Neeltje Slitsis al jaren de grote motor achter dit team en geeft een speciaal kijkje in de keuken van de KinderVakantieWeek.
“Ik ben zo’n zeven jaar geleden begonnen bij de KVW omdat mijn jongste dochter mee mocht doen als kleuter”, geeft Neeltje aan. “Mijn interesse gaat altijd uit naar eten en drinken en dus zag ik een bijdrage aan de keuken wel zitten. Het eerste jaar heb ik gezellig meegedraaid met Francien van der Heijdenals opperhoofd en daarna werd me gevraagd dat stokje van haar over te nemen. Al jaren staan wij bekend als de vier keukenprinsessen. Afgelopen jaar heeft een vaste vrijwilliger aangegeven deel uit te willen maken van de groep die door het hele jaar heen in touw is voor KVW Gemert. Komend jaar zullen er daarom vijf keukenprinsessen op het terrein te vinden zijn ondersteund door hopelijk vele vrijwilligers. Het draaiboek lag klaar, al heb ik in de loop van de jaren wel op verschillende plekken flink aan moeten passen omdat er ineens veel meer kinderen mee gingen doen. Waar we vroeger nog alle koffiekopjes met de hand afwasten hebben we nu kartonnen bekertjes voor de 2000 kopjes koffie en nog eens zoveel thee die wij tijdens de week schenken.”

“Ook voor de kinderen wordt goed gezorgd, tijdens de week schenken we minimaal 2500 liter ranja en zorgen voor ijs, snoepjes, aardbeien, komkommers, appels, krentenbollen en zuivel. Deze producten krijgen wij veelal gesponsord. Daarbij geeft Neeltje terecht aan zeer blij te zijn met alle sponsoren die de KVW helpen. Zonder de vele sponsoren die KVW een warm hart toedragen is het niet mogelijk, zo’n fantastische vakantieweek te organiseren. Ook kunnen wij hierdoor het inschrijfgeld laag houden, waardoor het voor iedereen een toegankelijke week is. Mocht je toch het geld niet kunnen missen, kun je altijd een beroep doen op Stichting Leergeld.”

“Een heel gesjouw elk jaar, waar we nog veel hulp bij kunnen gebruiken. Tja en waar doe ik het dan allemaal voor…. nou voor al die lachende snoetjes van die kids, ik krijg nog elk jaar kippenvel en traanogen als alle kinderen en leidingen de openingsdansdoen, daar kan ik echt van genieten. De sfeer is goed en na afloop een heel gezellige feestavond voor al die helpende handen…. ik zou zeggen…. doe lekker mee dit jaar’, aldus Neeltje Slits.

Op dit moment zijn er al honderden kinderen ingeschreven. De inschrijftermijn blijft nog open tot 5 april, tot die datum is het mogelijk om jezelf als deelnemer aan te melden!
Schrijf je snel in, zodat je verzekerd bent van plekje tijdens KinderVakantieWeek Gemert 2020. De organisatie laat tot slot weten nog een verrassing te hebben: “Psst: we gaan dit jaar zelfs met de bus een dagje weg, niet doorvertellen hè ”