Linn (9) krijgt kaartje van 89-jarige terug

BOEKEL – Een hartverwarmend verhaal uit Boekel. Linn (9) maakte tekeningen voor bewoners van zorgcentrum Sint Petrus en kreeg een kaartje van een 89-jarige mevrouw terug.
“Samen met mijn dochters zetten we vorige week een actie op in onze buurt in Boekel”, vertelt Esther van Zeeland. “Als buurtgenoten van zorgcentrum Sint Petrus wonen wilden wij de bewoners een hart onder de riem steken. Onze drie dochters waren dagen in de weer voor de actie waarbij we met zo’n vijftien tekenaartjes 100 tekeningen hebben gemaakt. Vorige week zondag brachten we ze met een aantal kinderen  naar het zorgcentrum.”
Zaterdag ontving dochter Linn wel heel bijzondere post terug. “Hoe bijzonder: een kaartje speciaal voor Linn van een onbekende mevrouw van 89 jaar. Zo mooi schreef deze mevrouw de hele kaart vol met prachtige woorden. Ik citeer: ‘Jij bent 9 jaar en ik 89 jaar met heel grijze haar en rimpels, bijna 90 jaar dus versleten heet dat, maar zo is het ook. Weet je Linn, toen ik 9 was deed ik het allerliefste tekenen en dat vind ik nu ook nog heel erg mooi. Ik kijk graag naar de zon en regen op z’n tijd, weet je Linn ik wil nog van heel veel dingen genieten en proberen niet overal over te mopperen, ik wil hopen dat jij dat ook doet’ . Verder schrijft de mevrouw nog over vroeger hoe ze toen op haar klompen naar school liep en schreef met een potlood en vulpen, een inktpot had en vloeipapier. Ze spreekt linn enorm lief heel persoonlijk toe en als ik zie wat dit met haar doet. Zo mooi en leerzaam. Wederzijds hebben deze jonge dame en deze oude dame elkaar heel bijzonder laten voelen.”

Linn beseft volgens moeder Esther dat ze waardevolle post heeft gehad. “Ze geeft de kaart een mooi plekje in haar kamer en zal ‘m goed bewaren. Zo zie je maar hoe je als onbekende voor elkaar een lichtpuntje kunt zijn is deze moeilijke en onzekere tijd. Ze kan niet nu naar school maar leert zo toch veel.”

Foto's:


L0LL