Media Ukkie Dagen

GEMERT-BAKEL – Tijdens de Media Ukkie Dagen van 27 maart tot en met 3 april heeft Bibliotheek De Lage Beemden aandacht voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in deze wereld vol media. Ze swipen naar filmpjes op YouTube en spelen graag spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor jouw kind? Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder? Wanneer laat je je kind alleen en waar beleef je juist samen plezier aan?
Ouders of opvoeder kunnen tijdens de Media Ukkie Dagen samen met hun peuter naar de Bibliotheek komen en de mogelijkheden van media verkennen. Op 30 en 31 maart organiseert de Bibliotheek een digitale voorleesactiviteit. Spelenderwijs wordt de link gelegd tussen prentenboeken en het gebruik van digitale media. Er wordt voorgelezen uit het grote boek van ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Er worden diverse activiteiten gedaan. Spelen, kijken en luisteren wisselen elkaar af. Er worden tips en tools gegeven om samen met een kind veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. Er zijn tablets aanwezig. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.
De digitale voorleesactiviteit vindt plaats op maandag 30 maart tussen 10.30 en 11.30 uur in Bibliotheek Gemert en tussen 15.30 en 16.30 uur in Bibliotheek Beek en Donk. En op dinsdag 31 maart tussen 10.00 en 11.00 uur in Bibliotheek Boekel. De toegang is gratis. Wel graag vooraf aanmelden.
Meer informatie over de activiteit en aanmelden via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Foto's:


0