Online lessen omarmd op Commanderij College

GEMERT- Net als in de rest van Nederland gaan de centrale examens op het Commanderij College niet door. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen. Reden hiervoor is dat scholen momenteel onvoldoende kunnen garanderen dat de eindexamenleerlingen goed voorbereid worden op de centrale examens. Ook speelt de veiligheid van medewerkers en leerlingen een belangrijke rol. 

De eindexamenleerlingen van het Commanderij College zijn hierover per e-mail geïnformeerd. Ondertussen blijft de school onderwijs op afstand aanbieden aan alle leerlingen. “De afgelopen periode vergde flexibiliteit van ouders, leerlingen en medewerkers”, blikt bestuurder Arn Bressers terug. “Ik heb enorm veel waardering voor de getoonde creativiteit én het samenwerkingsvermogen. In korte tijd werkten wij als onderwijsorganisatie naar een totaal ander onderwijssysteem toe. Naast aandacht voor het lesprogramma geven docenten ook volop aandacht aan de leerlingen, die in een onzekere periode zitten. Daar ben ik trots op.”

Digitaal lesprogramma

Ook Yuri Ernst, biologiedocent op locatie St. Josephstraat, is tevreden. “Ik heb van deze periode nu al veel geleerd. In korte tijd is er een digitaal lesprogramma opgezet. Het ontroert me om te zien hoe goed en serieus leerlingen met het onderwijs op afstand aan het werk gaan en hoe via digitale kanalen contact wordt gelegd. Bovendien toont deze periode hoe adaptief we zijn: leerlingen, ouders én collega’s.” Dion Beusen, maatschappijleer- en geschiedenisdocent op locatie havo-vwo, geeft eerlijk toe het contact met de leerlingen te missen. “Dit is toch een hele andere manier van lesgeven en dus even wennen. Maar na mijn eerste online les waren de examenleerlingen erg enthousiast en blij dat ze op deze manier geholpen werden.” 

Geef een reactie op dit bericht...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.