Rommelmarkt GAC Gemert naar einde zomervakantie

GEMERT – De jaarlijkse rommelmarkt bij de atletiekbaan van GAC Gemert is verplaatst naar het einde van de zomer. De jonge gras op het vernieuwde middenterrein is nog niet sterk genoeg.

Van de redactie

De accommodatie van de Gemertse atletiekclub is recentelijk gerenoveerd. Die werkzaamheden hebben langer geduurd dan oorspronkelijk gepland. “Ook het gras is pas laat ingezaaid”, legt clubvrijwilliger Frans van Berlo uit. “Daardoor en door de natte winter kan de ondergrond de komende maanden nog maar beperkt belast worden.”

Dat plaatste de Gemertse atletiekclub voor een uitdaging: “Omdat we de locatie eind mei nodig hebben voor de Brabantse Kampioenschappen Meerkamp en festiviteiten rond het zestigjarig jubileum willen we voorkomen dat de accommodatie in die periode niet gebruikt kan worden. Als we half april een rommelmarkt houden, waarbij auto’s, aanhangwagens en publiek over het terrein gaan, dan lopen we het risico dat er schade ontstaat die niet op tijd hersteld kan worden. Bij een kleinere opzet sparen we het jonge gras, maar daar zitten deelnemers en bezoekers niet op te wachten. We zouden dan veel mensen moeten teleurstellen. Daarom is besloten om de markt te verplaatsen naar zondag 23 augustus 2020. Dat is het laatste weekend van de zomervakantie. Vaak is dan goed weer en zijn mensen alweer thuis. Vooralsnog is dit uitstapje naar het eind van de zomer eenmalig.”

De inschrijving voor kramen en grondplaatsen is al geopend. Ga daarvoor naar www.gemertsnieuwsblad.nlen klik op de banner of surf naar www.gacgemert.nl.

De rommelmarkt van GAC Gemert

Foto's:


0