Tuney Thursday met Fristap

GEMERT – Deze week staat een bijzonder optreden gepland tijdens de Tuney Thursday in De Bunker. De eigenzinnige Fristap betreedt op donderdag 12 maart het podium.

Fristap is het man-met-gitaar project van Dieter Fierens. Hij heeft eens een relatie voor zijn ogen zien kapot gaan en is daardoor in een soort zwart gat tussen een rots en een harde plaat terechtgekomen; het Transland. Wat hij daar meemaakte en voelde heeft hij meteen opgeschreven en er een paar mooie akkoorden bij verzonnen. Tien weken, tien liedjes. Daarna werden de nummers chronologisch en zonder veel opsmuk op band gezet. Hij riep daarvoor de hulp in van de Arme Tovenaar Laurens Joensen (Yentl en De Boer, Fay Lovsky, Steam Power), die de rol van producer/gitarist op zich nam. De Hoge Noord Henrik Holm (Vals Plat, The Stringlers, The Tennessee Studs) speelde bas en zingende zaag.
Fristap laat zich niet in een hokje duwen. Hij wordt vergeleken met zowat iedereen die ooit een zin in het Nederlands heeft gezongen. Hij blijft dan altijd heel rustig en zegt dat hij niet in een hokje te duwen is. Het optreden op 12 maart begint rond 21.30 uur. Bij wijze van entree gaat een fooienpot rond, met een minimaal gevraagde inleg van € 3,50.
Dj Ruben, Milyway en gasten nodigen iedereen uit om te dansen op de beste dance platen, house, techno en edm op zaterdag 14 maart. Voor After Hours in De Bunker is het podium omgebouwd naar een multimedia kubus. Een echte eyecatcher om de showbeleving helemaal compleet te maken. De entree is gratis en De Bunker is open vanaf 20.00 uur.

Verwacht

19 maart: Hillbilly Hayride; 21 maart: Black Sabbath Night; 7 mei: Los Kamer (MEX); 9 mei: Cooking John; 20 juni: Black Sun fest; 27 juni en 4 en 11 juli: Secret Summer Sessions met Vlin Jo, Freee en Angie Flare

Foto's:


0