Ultieme remise Venhorst

VENHORST – Venhorst ontving vandaag DAW uit Schaijk, dat met een puntje minder net onder Venhorst in de middenmoot op de ranglijst terug te vinden was. Gezien de kleine onderlinge verschillen op die ranglijst was dit alweer een wedstrijd met grote belangen.

Na de opening door pupil Rens van Dooren startten beide teams zonder tot grote mogelijkheden te komen. In de achttiende minuut kwam DAW min of meer uit het niets op 0-1. In de 38e minuut volgde een grote mogelijkheid voor Venhorst toen een vrije trap van Rens van Sleeuwen van richting veranderd werd. Na een scrimmage voor het DAW-doel werd de bal uiteindelijk weggewerkt. Even later volgde nog een goed schot van Mike van Grinsven, maar dat werd gestopt door de Schaijkse doelman. En dus zaten de Venhorstse toeschouwers te wachten op de gelijkmaker alvorens naar de koffie of thee te gaan, maar die kwamen bedrogen uit. Een laag voor het doel genomen corner werd die bij de tweede paal in het Venhorstse doel getikt: 0-2. Een tegenvaller net voor rust. Het was aan de spelers van Venhorst de taak om hier in de tweede helft wat aan te doen. Met Joep vd Bosch en Jelle van Gerwen in het team kreeg Venhorst de overhand, maar grote kansen werden aanvankelijk niet gecreëerd. In de 75e minuut verdween een goed schot van Rob van Dooren net over het doel. En zo zag het er steeds meer naar uit dat de drie punten mee naar Schaijk zouden gaan. Tot Tijn vd Vossenberg in de 90e minuut opdook voor het DAW doel en de 1-2 liet aan tekenen. De eretreffer dachten de supporters. Maar in de 92e minuut zag Rens van Sleeuwen uit een voorzet van Mark kans de gelijkmaker op het scorebord te zetten: 2-2. Een niet verwachte, maar op basis van de tweede helft zeker verdiende stand. De wedstrijd is pas afgelopen als de scheidsrechter daartoe het sein geeft en dus ging Venhorst nog door. Luuk vd Boogaard kopte nog knap op doel, maar zijn inzet werd uit de kruising getikt. En toen de 3-2 toch nog viel werd die afgekeurd wegens buitenspel. Al met al een belangrijk punt. Volgende week speelt Venhorst uit tegen Real Lunet.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen DAW was er een presentatie van André Ooijer over zijn voetbalcarrière en wat er zoal komt kijken bij het leven als profvoetballer, bestemd voor de sponsors en belangstellenden. Een geslaagde bijeenkomst die voor een volle kantine zorgde en voor tevredenheid bij de bezoekers.

Foto's:


0