Winterwandeltocht OLAT

GEMERT – De laatste winterwandeltocht van dit seizoen van wandelsportvereniging OLAT start in het buitengebied van Gemert op de rand met Erp. Gedurende deze wandeling ontmoeten de wandeleaars regelmatig rivier de AA en haar zijlopen. Ook volgen ze stukken van de lokale wandelpaden ‘Recht en Orde’ en ‘Pak de Biezen’.

Tot de zijlopen behoren de Peelse Loop, Snelle Loop, Walgraaf, Goorloop en de Esperloop. De tocht passeert een voormalige Landweer, bezoekt een Clampenlandschap, en gaat over kleine onverharde wandelpaadjes en af en toe een knuppelbrugje. De langere afstanden pakken De Biezen, Milschot, de bossen van Hoogen Aarle en Kivitsbraak alsmede de Grotelse Heide mee. Er wordt gewandeld door het buitengebied van de Wolfsputten en het park van kasteel Eyckenlust. Alle afstanden sluiten de wandeldag af in het natuurgebied Het Hurkske. De 50 en 60 km wandelaars hebben dan ’s-morgens al en extra lus gemaakt naar Handel via natuurgebied Strijbosch, het park van Huize Padua en de Handelse Bergen.
Startlocatie is De Kokse Hoeve, Koksedijk 25, 5421 ZB Gemert. De 50 en 60 km start tussen 07:00 en 07:30 uur. Alle overige afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding genieten 50 procent korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie staat op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.

Foto's:


0